- Delfinene reddet meg

Miami (NTB-AFP): Elian Gonzalez, den lille cubanske gutten som Cuba og USA fortsatt krangler om, sier delfiner reddet livet hans da han lå og fløt utenfor kysten av Miami.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første fjernsynsintervjuet med seksåringen ble sendt på ABCs morgensending i dag. Elian forteller om det han opplevde da klamret seg til et bildekk etter at båten som han og moren og flere andre cubanske flyktninger forliste utenfor kysten av Florida. Moren døde og guttens slektninger i Miami og faren på Cuba krangler fortsatt om foreldreretten.

Elian fortalte i dag at delfiner svømte rundt ham og dyttet ham opp da han begynte å bli sliten. Han fortalte også at han drømmer at moren fortsatt er i live.

- Mamma er ikke død og hun er ikke i himmelen. Hun er i Miami, men lider av hukommelsestap og vet ikke at jeg er her, sa gutten på spansk.

I dag anket slektningene på nytt beslutningen om å sende Elian tilbake til Cuba. I forrige uke avviste distriktsretten i Miami en anke fra slektningene, og opprettholdt kjennelsen om at Elian bør sendes til sin far.

SMILER IGJEN: Elian Gonzalez sammen med søskenbarnet Marisleysis Gonzalez.