Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Delfiner fanget i Khao Lak

To delfiner forsøkes berget fra en innsjø, en kilometer fra stranda i Khao Lak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to delfinene, som antas å være en mor og hennes avkom på tre år, er fanget i en liten innsjø ved Khao Lak. De to ble trolig slynget en kilometer inn i landet av flodbølgen 2. juledag.

- Jeg antar at de kom med den første bølgen, og at da vannet gikk tilbake kunne de ikke komme seg ut igjen, sier Edwin Wiek, en nederlender som er direktør ved the Wildlife Friends of Thailand Rescue Center.

De to pattedyrene ble oppdaget i går, av en mann som letet etter sin savnede kone. De har blitt et symbol på håp etter flodbølgekatastrofen, skriver nyhetsbyrået AP.

Foreløpige redningsforsøk har være nytteløse. Både en gruppe greske dykkere og lokalbefolkning har forsøkt å fange delfinene i garn, for å kunne hjelpe dem tilbake til havet.

Det er uklart hvor lenge delfinene vil kunne overleve i den vesle innsjøen, i en blanding av saltvann og ferskvann som trolig gjør at delfinene tørker ut. Det skal heller ikke finnes levende fisk å spise i innsjøen.

Den største delfinen later også til å ha en ryggskade.

- Da jeg hørte de gode nyhetene om overlevende, selv om det er delfiner, var det fantastiske nyheter, sier Thailands minister for miljø og naturressurser, Suwit Khunkitti, til AP.

Mens redningsaksjonen har pågått har frivillige letemannskaper funnet flere døde kropper rundt og i innsjøen.

FANGET: Her er en av de to delfinene som er fanget i innsjøen en kilometer fra stranda i Khao Lak. Foto: AFP
FANGET: Her er en av de to delfinene som er fanget i innsjøen en kilometer fra stranda i Khao Lak. Foto: AFP Vis mer
<B>FORTSATT HÅP: </B>RedniNgsmannskapene har foreløpig ikke lyktes i å hente opp de to delfinene som er fanget i denne vesle innsjøen ved Khao Lak. Men aksjonen fortsetter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media