Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Delfiner funnet med skuddskader

Føderale myndigheter tilbyr nå kjempedusør for informasjon som kan lede til de ansvarlige.

DØD: Denne døde delfinen ble funnet i Florida forrige uke, med et stort hull på høyre side av hodet. Foto: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission
DØD: Denne døde delfinen ble funnet i Florida forrige uke, med et stort hull på høyre side av hodet. Foto: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission Vis mer

Forrige uke ble to døde delfiner skylt opp på strender i Florida - med skudd- og stikksår.

USAs føderale etat for hav- og atmosfæreforskning (NOAA) har utlovet en dusør på 20 000 dollar - 185 000 norske kroner - for informasjon som kan lede til de ansvarlige.

Biologer oppdaget en død delfin i Naples i Florida seint forrige uke. Dyret hadde dødelige skader som så ut til å stamme fra en kule eller et skarpt objekt - muligens begge deler.

Samme uka ble en annen delfin funnet med et skuddsår langs stranda Pensacola i Florida.

MASSEDØD: Godt og vel 200 delfiner ble funnet skylt opp på ei strand på Kapp Verde utenfor Afrikas vestkyst. Reporter: Per Ervland. Video: Elton Neves via AP Vis mer

Enda en død delfin ble funnet med et punkteringssår ved Captiva Island i samme stat i mai 2019. Etterforskningen pågår fortsatt.

Ifølge NOAA tror biologer at disse sakene kan stamme fra situasjoner hvor mennesker mater ville definer. Delfiner matet av mennesker lærer å assosiere mennesker og båter med mat, noe som kan føre til farlige situasjoner.

STRANDET: Delfinene ble funnet strandet i Florida. Foto: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission
STRANDET: Delfinene ble funnet strandet i Florida. Foto: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission Vis mer

Siden 2002 har minst 29 delfiner blitt funnet strandet, hvor det har blitt funnet bevis for at dyrene har blitt skutt med våpen eller piler, eller blitt spiddet med gjenstander som fiskespyd, skriver nyhetsbyrået AP.

NOAA fraråder mating av delfiner, samtidig som det påpekes at å plage, jakte, drepe eller mate ville delfiner er ulovlig. Det kan straffes med inntil 100 000 dollar i bøter og inntil ett års fengsel per overtredelse.