Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Delfiner laget skjold mot hai

Hunden har fått konkurranse som menneskets beste venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gruppe delfiner ble redningen for en gruppe svømmere i New Zealand. For på nordkysten av det vakre landet er det ikke bare nydlige strender. Gruppa ble truet av en tre meter lang hvithai, en potensiell drapsmaskin som er blant verdens største og farligste. Tennene på en hvithai er trekantede, skarpt sagtannede og mellom åtte og ti centimeter lange.

Så haien

Det var livredder Rob Howe som 30. oktober tok med seg datteren Niccy på 15 og to av hennes venner på svømmetur ved byen Whangarei, melder AP som siterer avisa The Northern Advocate.

- Delfinene begynte å flokke seg rundt oss. De presset oss sammen ved å svømme i tette sirkler rundt oss, forteller Howes.

Howes forsøkte å komme seg vekk fra delfinene, men to av de største presset ham tilbake, forteller han videre. Det var da han så det han beskriver som en tre meter lang hvithai på vei mot dem. Haien skal ha blitt skremt vekk av delfinene og svømte vekk.

- Den var bare to meter unna meg, vannet var krystallklart, sier Howes.

Han sier at delfinene hadde svømt bort til dem for å beskytte dem.

Bekrefter

Matt Fleet, en annen livredder, var ute i livbåten da han så delfinene som svømte rundt de fire ute i sjøen. Han forteller at de slo halene sine i vannet for å holde dem på plass. Også Fleet sier han så haien helt klart.

- Noen forsøkte å si at det bare var en delfin, men jeg vet hva jeg så, sier han.

Ingrid Visser som har forsket på pattedyr i havet i 14 år, forteller til avisa at det har blitt rapportert om lignende hendelser tidligere. Hun sier at delfinene antakelig merket at menneskene var i fare og gjorde sitt for å beskytte dem. Hun forteller at delfiner som er truet også angriper hai for å beskytte seg selv og ungene sine.

<B>KAN HA REDDET MENNESKER:</B> Delfinene reddet menneskene i New Zealand.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media