Delfiner laget skjold mot hai

Hunden har fått konkurranse som menneskets beste venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En gruppe delfiner ble redningen for en gruppe svømmere i New Zealand. For på nordkysten av det vakre landet er det ikke bare nydlige strender. Gruppa ble truet av en tre meter lang hvithai, en potensiell drapsmaskin som er blant verdens største og farligste. Tennene på en hvithai er trekantede, skarpt sagtannede og mellom åtte og ti centimeter lange.

Så haien

Det var livredder Rob Howe som 30. oktober tok med seg datteren Niccy på 15 og to av hennes venner på svømmetur ved byen Whangarei, melder AP som siterer avisa The Northern Advocate.

- Delfinene begynte å flokke seg rundt oss. De presset oss sammen ved å svømme i tette sirkler rundt oss, forteller Howes.

Howes forsøkte å komme seg vekk fra delfinene, men to av de største presset ham tilbake, forteller han videre. Det var da han så det han beskriver som en tre meter lang hvithai på vei mot dem. Haien skal ha blitt skremt vekk av delfinene og svømte vekk.

- Den var bare to meter unna meg, vannet var krystallklart, sier Howes.

Han sier at delfinene hadde svømt bort til dem for å beskytte dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.