SKUTT OG DREPT:  Flere delfiner av typen tumler har de siste månedene skylt døde i land etter å ha blitt skutt eller skadet med kniv-lignende redskaper. Nå slår forskere alarm etter at flere døde delfiner har skylt i land ved kysten av Louisiana, Mississippi og Florida. Dette bilde ble tatt av Institute for Marine Mammal Studies av en delfin som har blitt skutt.  Foto: Institute for Marine Mammal Studies / AP
SKUTT OG DREPT: Flere delfiner av typen tumler har de siste månedene skylt døde i land etter å ha blitt skutt eller skadet med kniv-lignende redskaper. Nå slår forskere alarm etter at flere døde delfiner har skylt i land ved kysten av Louisiana, Mississippi og Florida. Dette bilde ble tatt av Institute for Marine Mammal Studies av en delfin som har blitt skutt. Foto: Institute for Marine Mammal Studies / APVis mer

Delfiner lemlestes i Mexicogolfen

Nå slår havforskere alarm etter groteske delfin-funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske myndigheter etterforsker nå en rekke angrep på tumler-delfiner i Mexicogolfen. Dette skjer etter at flere av pattedyrene har blitt funnet skutt, uten kjeve og med store kuttskader.

- De blir ikke bare drept, men også lemlestet. Det er ikke en normal person som gjør dette, sier Moby Solangi, veterinær ved instituttet for havpattedyrforskning (IMMS) i Gulfport i delstaten Mississippi i USA.

- Dette er hjerteskjærende, sier han videre, ifølge lokalavisa Sun Herald.

Flere døde delfiner IMMS rapporterer om mishandling av delfiner har økt i antall de siste månedene. I Alabama har kriminelle drept en delfin med et skrujern, ifølge National Oceanic og Atmospheric Administration.

Fredag fikk IMMS-instituttet melding om en delfin som hadde fått underkjeven kuttet av, og i forrige uke fant de også en delfin med et skuddhull i kjeven.

Delfinene, som ble funnet etter å ha blitt skylt på land, var døde.

I september ble en delfin funnet død med en kule i lungen på Elmers Island i Louisiana. Andre har blitt lemlestet med kniv-lignende redskap.

- Vi har også fått melding om en delfin fra Alabama som hadde fått kuttet av halefinnen sin. Dyr biter ikke av hverandres halefinner, sier Solangi.

Alvorlig kriminalitet The National Oceanic og Atmospheric Administration har nå varslet myndighetene og andre som oppholder seg i mexicogolfen om å være ekstra årvåkne i forhold til delfinangrep langs kysten ved Louisiana, Mississippi og Florida.

IMMS samarbeider nå med kystvakta, politiet og departementet for Marineressurser for å finne ut hvem som dreper delfinene.

Veterinær Moby Solangi sier til Sun Herald at han ikke vet hvorfor noen ønsker å drepe delfinene, som har vært stresset på grunn av oljeutslipp i området.

TUMLERDELFINER:  Den største gruppen med tumler-delfiner i verden holder til i den dype bukta «The Mississippi Sound». Bildet viser en slik type delfin. Foto: Valerie Macon / AFP Photo / NTB Scanpix
TUMLERDELFINER: Den største gruppen med tumler-delfiner i verden holder til i den dype bukta «The Mississippi Sound». Bildet viser en slik type delfin. Foto: Valerie Macon / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

I 2010 lakk mellom 4,1 millioner og 4,4 millioner fat olje ut i Mexicogolfen etter at en oljeplattform havarerte.

Bare mellom januar og mars i fjor ble det funnet rester av 67 delfiner i strandkanter fra Florida til Louisiana.

Håp med rekefiskere - Jeg tror fiskerne må finne disse personen. Vårt beste kort er rekefiskerne, sier Solangi.

Rekebåtene er nemlig ute både dag og natt.

Solangi understreker at det ikke bare er ondskapsfullt å lemleste delfinene, som regnes som det andre mest intelligente dyret i verden.

- Det er også ulovlig, sier han.

Straffen for å plage, skade, drepe eller mate ville delfiner er opp i mot et år i fengsel samt en bot inntil 580 000 kroner i USA.