Delfiner lemlestes i Mexicogolfen

Nå slår havforskere alarm etter groteske delfin-funn.

SKUTT OG DREPT:  Flere delfiner av typen tumler har de siste månedene skylt døde i land etter å ha blitt skutt eller skadet med kniv-lignende redskaper. Nå slår forskere alarm etter at flere døde delfiner har skylt i land ved kysten av Louisiana, Mississippi og Florida. Dette bilde ble tatt av Institute for Marine Mammal Studies av en delfin som har blitt skutt.  Foto: Institute for Marine Mammal Studies / AP
SKUTT OG DREPT: Flere delfiner av typen tumler har de siste månedene skylt døde i land etter å ha blitt skutt eller skadet med kniv-lignende redskaper. Nå slår forskere alarm etter at flere døde delfiner har skylt i land ved kysten av Louisiana, Mississippi og Florida. Dette bilde ble tatt av Institute for Marine Mammal Studies av en delfin som har blitt skutt. Foto: Institute for Marine Mammal Studies / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske myndigheter etterforsker nå en rekke angrep på tumler-delfiner i Mexicogolfen. Dette skjer etter at flere av pattedyrene har blitt funnet skutt, uten kjeve og med store kuttskader.

- De blir ikke bare drept, men også lemlestet. Det er ikke en normal person som gjør dette, sier Moby Solangi, veterinær ved instituttet for havpattedyrforskning (IMMS) i Gulfport i delstaten Mississippi i USA.

- Dette er hjerteskjærende, sier han videre, ifølge lokalavisa Sun Herald.

Flere døde delfiner IMMS rapporterer om mishandling av delfiner har økt i antall de siste månedene. I Alabama har kriminelle drept en delfin med et skrujern, ifølge National Oceanic og Atmospheric Administration.

Fredag fikk IMMS-instituttet melding om en delfin som hadde fått underkjeven kuttet av, og i forrige uke fant de også en delfin med et skuddhull i kjeven.

Delfinene, som ble funnet etter å ha blitt skylt på land, var døde.

I september ble en delfin funnet død med en kule i lungen på Elmers Island i Louisiana. Andre har blitt lemlestet med kniv-lignende redskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer