Dell vil ta markedet

Han ble verdens niende rikeste ved å kutte ut mellomleddene. I dag besøkte Michael Dell Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag var toppsjef Michael Dell (36) i Oslo for å feire 10-årsjubileet for virksomheten i Norge. - Framtida ser lys ut, sier Dell til Dagbladet.no.

Dell er blant verdens største leverandører av datamaskiner og teknologi for infrastruktur på Internett. Til tross for de siste tiders turbulente IT-marked har selskapet vokst og tatt markedsandeler. I Norge er det i hovedsak servermarkedet som drar inntekter til selskapet.

Suksess-gutten

Dell ble stiftet i 1984 av amerikaneren Michael Dell. Han hadde 1000 dollar og en forretnigsidé om å hoppe over mellomleddet i distribusjonen av datamaskiner. Dell ville levere personlige datasystemer direkte til forbrukerne, skreddersydd etter deres behov.

Dell Computers ble en kjempesuksess, og Michael Dell er i dag blant verdens rikeste menn. Ifølge Forbes er han god for over 19 milliarder dollar, noe som plasserer ham på en niendeplass i magasinets rangering av verdens rikeste. Dell er også med på magasinets liste over verdens mest suksessfulle toppledere.

Dell er i dag styreleder av selskapet, som har blitt et multinasjonalt selskap med en omsetning siste fire kvartal på 295 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer