DØMT: Dillen Millard ble mandag funnet skyldig i å ha drept sin egen far. Foto: THE CANADIAN PRESS / NTB scanpix
DØMT: Dillen Millard ble mandag funnet skyldig i å ha drept sin egen far. Foto: THE CANADIAN PRESS / NTB scanpixVis mer

Dellen (33) arvet familieformuen da faren døde. Så ble han avslørt

En forsvinning fikk politiet på sporet av Dellen Millards mørke hemmelighet.

29. november 2012 ble den 71 år gamle mangemillionæren Wayne Millard funnet død i sitt eget hjem i Toronto av sin da 27 år gamle sønn Dellen Millard.

Sønnen tok kontakt med politiet, som fastslo at det dreide seg om selvmord. Ifølge sønnen var hans styrtrike far deprimert og alkoholisert.

- Han bar med seg mye tristhet som jeg ikke visste om. Han ville ikke dele det med meg, sa Dellen Millard dagen etter farens dødsfall, ifølge BBC.

Arvet familieformue

Som følge av farens død arvet Dellen, som hadde en ekstravagant livsstil, hele familieformuen på mange millioner dollar, samt et luftfartsfirma som faren hadde planer om å bygge opp og gi til sønnen.

Men seks måneder etter det tilsynelatende selvmordet, forsvant en mann ved navn Tim Bosma. Det var den første hendelsen i en lengre rekke hendelser, som skulle føre til at Dellen Millards mørke hemmeligheter ble avslørt.

For 32 år gamle Bosma hadde lagt ut bilen sin for salg på Internett. Millard svarte på annonsen, og tok med seg sin venn Mark Smich for å møte Bosma utenfor hans hjem i Hamilton i Ontario i Canada.

Bosma gikk med på å bli med en kjøretur, og det var siste gang han ble sett i live.

Bare ei snau uke etter finner politiet Bosmas bil på en eiendom eid av Dellen Millards mor.

Bilen var strippet, men skuddrester og spor av blod ble funnet inne i bilen, og i løpet av få dager ble både Millard og Smich siktet for drapet på Bosma.

Dømt for drap

Alt dette gjorde at politiet tok en titt på Millards fortid, farens død og forsvinningen til en kvinne han tidligere hadde hatt et forhold til, Laura Babcock. Hun forsvant tre måneder før Wayne Millard ble funnet død.

Politiet fant etter hvert ut at Babcock hadde vært involvert i et trekantdrama med Dellen Millard og hans daværende kjæreste, ifølge BBC.

I tekstmeldinger til sin daværende kjæreste flere måneder for Babcock forsvant, skrev Millard:

- Først skal jeg såre henne. Så skal jeg få henne til å dra. Jeg skal fjerne henne fra våre liv.

Babcock ble aldri funnet, men politiets etterforskning avdekket at Dellen Millard bare dager etter at hun forsvant kjøpte en forbrenningsovn.

Heller ikke Tim Bosma har blitt funnet, og politiet mener at Millard og hans medsammensvorne Smich brant kroppene deres i forbrenningsovnen etter at de hadde skutt dem.

I 2016 ble Millard og Smich funnet skyldig i drapet på Bosma, og dømt til livstid i fengsel. De fikk en ny livstidsdom året etter, da de ble funnet skyldig i drapet på Laura Babcock.

Drepte faren

Og det var i kjølvannet av de to drapsdommene at politiet bestemte seg for å kikke nærmere på det påståtte selvmordet til Dellen Millards far, som de raskt fikk mistanke om at ikke var et selvmord, men et drap.

Dellen Millard selv hevdet at han var hjemme hos Smich kvelden faren døde, men data fra mobilmaster viser at Millard var i nærheten av farens hjem den aktuelle kvelden.

Politiet fant også Dillen Millards DNA på pistolen som ble brukt til å ta livet av Wayne Millard. Pistolen ble funnet ved siden av den 71 år gamle forretningsmannen, og hadde blitt kjøpt, illegalt, av Dellen.

- Å konkludere med at denne konstellasjonen av omstendigheter - det falske alibiet, at Dellen Milliard er nær sin fars hjem og bruken av Dellen Millards pistol - tilfeldigvis skjedde den dagen Wayne Millard ble drept, ville vært irrasjonelt og fantasifullt, sa dommer Maureen Forestell da hun fant Dellen skyldig i drapet på faren, skriver Toronto Sun.

Da den nå 33 år gamle Dillen Millard ble lagt i håndjern og ført ut av rettssalen brøt det ut applaus. Blant dem som var der var foreldrene til Dillens første drapsoffer, Laura Babcock.

- Dette har vært en følelsesmessig dag for mange. Det har blitt bevist at ikke bare Bosma-familien og vi har mistet en av våre kjære, Millard-familien må leve med det faktum at denne heslige personen drepte sin egen far. Vi føler med Waynes slektninger, sier Babcocks far, Clayton Babcock.

Laura Babcocks mor var til stede i rettssalen hver eneste dag, til tross for at hun selv aldri hadde møtt drapsofferet Wayne Millard.

- Hun måtte være der for å representere alle ofrene. Hun ville forsikre seg om at Wayne alltid hadde noen i retten som brydde seg om ham og utfallet av rettssaken, sier Clayton Babcock.

Ifølge CBC News har Millard anket de to første drapsdommene, men det er ikke kjent om han også vil anke den siste.