Delstaten vurderer totalforbud mot abort. Kan straffes med døden

Politikere i Ohio vurderer en lovendring som vil gjøre det straffbart å ta abort. Konsekvensen kan være livstid i fengsel eller dødsstraff.

KAN FÅ ABORTFORBUD PÅ BORDET: Ohios guvernør John Kasich sier han vil legge ned veto hvis det omstridte abortforbudet kommer til ham. Foto: AP
KAN FÅ ABORTFORBUD PÅ BORDET: Ohios guvernør John Kasich sier han vil legge ned veto hvis det omstridte abortforbudet kommer til ham. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den foreslåtte loven, kjent som House Bill 565, vil inkludere ufødte barn i definisjonen av mennesker. Det betyr igjen at et foster, fra det unnfanges og fram til det blir født, vil defineres som menneske, noe som gjør at både en lege som gjennomfører, og kvinner som tar abort, kan straffes svært strengt.

«Hjerteslagsloven»

Ifølge Independent gjør House Bill 565 heller ikke noe unntak for svangerskap som kommer som følge av voldtekt eller incest, eller svangerskap som setter mors liv i fare.

Lovforslaget inkluderer ikke spontanaborter, men det er uklart hvordan en uønsket abort/terminering av svangerskapet kan bevises av lege eller mor.

Forslaget kom opp i mars, og vurderes nå av helsekomiteen i Ohio. Dersom det blir gjennomført, kan abort av ufødte fostre straffes på lik linje med drap, noe som kan innebære livstid i fengsel eller dødsstraff.

Ohios lovgivende makt er dominert av det republikanske partiet, mens helsekomiteen består av 13 republikanere, hvis parti generelt sett er positiv til strengere abortlover, og fem demokrater, som er negative.

Selv om forslaget per nå bare er til vurdering, har delstaten også en annen endring på trappene, den såkalte «heart beat bill», eller hjerteslagsloven. Den kriminaliserer abort på ethvert foster med hjerteslag. Ifølge Store norske leksikon kan man med hjelp av ultralyd høre hjerteslag på et foster mellom femte og sjette svangerskapsuke. Endringen gikk gjennom i Representantenes hus i Ohio 15. november. Den skal deretter gjennom Senatet, før den kommer guvernørens bord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer