Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Delstater slår krisealarm på grunn av Isaac

De amerikanske delstatene rundt Mexicogolfen har erklært unntakstilstand på grunn av uværet Isaac.

STENGT: Det er slått krisealarm på grunn av uværet Isaac. Flere butikker har vært nødt til å stenge og folk blir evakuert. Foto: REUTERS
STENGT: Det er slått krisealarm på grunn av uværet Isaac. Flere butikker har vært nødt til å stenge og folk blir evakuert. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Guvernørene i Louisiana, Mississippi og Alabama sendte ut krisealarmen søndag kveld, én dag etter at Florida gjorde det samme.

Florida slapp med skrekken, og det ble ikke like store ødeleggelser som ekspertene hadde fryktet, skriver Huffington Post.

Tidligere søndag kveld sendte det amerikanske orkanvarslingssenteret NHC ut orkanvarsel fra Louisiana til den nordvestlige delen av Florida.

NHC venter at Isaac vil treffe kysten et sted mellom Florida og Louisiana i midten av uka, på eller rundt sjuårsdagen for orkanen Katrina. Da varsler meteorologene at Isaac vil ha styrket seg til kategori 2 på skalaen som går fra 1 til 5.

Orkanvarslet ble søndag utvidet vestover og omfatter nå New Orleans, som ble ødelagt da Katrina feide over byen 29. august 2005. Mer enn 1.800 mennesker omkom.

Ekstremt farlig NHC sier Isaac ventes å bringe med seg «ekstremt farlige», vedvarende vinder i en hastighet på 169 kilometer i timen på vei oppover Mexicogolfen. Da Isaac feide over områder rundt 8 mil sørøst for Key West søndag kveld bar uværet med seg vinder med en hastighet på ca. 100 kilometer i timen, skriver NTB.

I lutfattige Haiti, hvor befolkningen fortsatt lider kraftig etter jordskjelvet som kostet minst 250.000 mennesker livet i 2010, ble skadene mindre enn fryktet. Men åtte mennesker, blant dem tre barn, mistet livet da stormen dumpet store nedbørsmengder over landet lørdag.

Ytterligere tre personer er savnet i nabolandet Den dominikanske republikk, som ligger på samme øy. Cuba fikk merke uværet i form av kraftig vind og regn da det feide over øya søndag. Det er ikke meldt om omkomne eller skadde på Cuba.

Mistet livet I Haiti døde en åtte år gammel jente da en mur raste sammen over henne, og en 51 år gammel kvinne mistet livet da taket på huset hennes i Jacmel falt ned.

I en teltleir ved slummen Cité Soleil ble skjøre skur revet i filler av regnvannet som fosset inn. Mange steder gikk strømmen, og tak og telt ble blåst bort.

Haiti var allerede det fattigste land på den vestlige halvkule før katastrofen i 2010. 400.000 mennesker bor fortsatt i improvisert teltleirer i og rundt den raserte hovedstaden Port-au-Prince.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media