Delt i to av toget

Tre personer fra Røros hadde kjempeflaks da bilen de satt i kolliderte med Røros-toget i går kveld. Toget delte bilen i to, og de tre kom fra ulykken uten alvorlige skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde på en planovergang på Orvos nord for Røros i går i 18.30-tida. Personbilen var kommet opp på skinnene da det sørgående toget traff bilens høyre side og delte den i to. Toget dro med seg motorrommet på bilen 15- 20 meter bortover skinnene. I kollisjonen ble også bilens bakpart truffet av toget, og bilen havnet på taket.

De tre personene inne i bilen, et ektepar i 50-åra og en mann i 40-åra, hadde utrolig flaks og kom seg selv ut av bilvraket etter ulykken, ifølge øyenvitner.

De ble fraktet til Røros sykehus i ambulanse med lettere skader. Seinere i går kveld ble de fløyet i luftambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim.

-  I og med at det var et så kraftig sammenstøt, ble de fraktet til St. Olavs Hospital for å sjekke eventuelle indre skader. De tre var veldig heldige, sier operasjonsleder Berit Sjømæling Hovin ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Overgangen var ikke sikret og vil heller ikke bli det.

- Jernbaneverket priotriterer overganger der det er mange krysninger og dårlig sikt, sier informasjonssjef Ellen Svendsvoll til NTB. Hun sier overgangen ved Orvos fører til ett hus og at det dessuten er om lag 600 meters sikt.

HELL I UHELL: De tre personene inne i personbilen hadde tross alt flaks - og overlevde. Toget delte bilen i to i ulykken i går kveld.
TOTALVRAK: Det er ikke mye igjen av bilen etter sammenstøtet.