Delt i tre før skjebnemøte

I dag kan KrF bestemme Sylvi Listhaugs skjebne. Partiet er delt i tre.

SKJEBNEDAG: KrF skal drøfte et eventuelt mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug i dag. Partiet er delt i tre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKJEBNEDAG: KrF skal drøfte et eventuelt mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug i dag. Partiet er delt i tre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Klokka 12 samles landsstyret i partiet for å drøfte om KrF skal slutte seg til resten av opposisjonen og stemme for mistillitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug.

Partiet er delt i tre leire over spørsmålet om Sylvi Listhaugs skjebne.

Den ene leiren i partiet ønsker å få Listhaug ut av regjeringen, selv om hele Erna Solbergs regjering går med i dragsuget. Fylkeslederen i Akershus KrF og i Oppland KrF er blant dem som har flagget støtte til mistillitsforslaget.

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold er blant dem som har flagget sin Listhaug-motstand:

- Hvis Sylvi Listhaug ønsker sin egen regjering alt godt, så kunne hun kanskje gått til landets statsminister og sagt at hun trekker seg, skrev han på Twitter.

Leir nummer to mener unnskyldningen fra Sylvi Listhaug og Erna Solberg bør markere slutten på saken. De vil argumentere for at Knut Arild Hareide og co. ikke støtter opp om mistillitsforslaget.

Den tredje grupperingen blant KrFs fylkesledere står et sted midt imellom: De ønsker Listhaug bort, men vil ikke gjøre Jonas Gahr Støre til statsminister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer