Delta tjuvkoblet båter for å komme seg over til Utøya

Det opplyser aksjonslederen overfor Dagbladet Magasinet.

GÅR I LAND: Her har politiets beredskapstropp, Delta,  gått i land på Utøya, 22. juli i år. For å få båter nok til å komme seg over Tyrifjorden måtte politiet tjyvkoble båter, opplyser aksjonslederen i Delta overfor Dagbladet Magasinet i dag. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet
GÅR I LAND: Her har politiets beredskapstropp, Delta, gått i land på Utøya, 22. juli i år. For å få båter nok til å komme seg over Tyrifjorden måtte politiet tjyvkoble båter, opplyser aksjonslederen i Delta overfor Dagbladet Magasinet i dag. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 21 tjenestemenn fra politiets beredskapstropp, Delta, gikk i land på Utøya 22. juli.

I en reportasje i Dagbladet Magasinet i dag forteller aksjonslederen i Delta, Terje, om disse dramatiske minuttene.

- Alle kom omtrent samtidig til Storøya. Jeg var i den siste bilen som kjørte ned på plassen. På det tidspunktet var vi fem biler og 21 mann fra beredskapstroppen. I tillegg var det to betjenter fra Nordre Buskerud og en båtfører. 11 mann gikk om bord i politiets gummibåt, sier Terje til Dagbladet Magasinet.

- Tjuvkoblet båter Aksjonslederen ga korte ordrer til de som dro først. Han løp deretter tilbake til bilen for å hente mer utstyr, men det største problemet var at de ikke hadde flere båter.

- Mine folk løp for å finne flere båter. Etter kort tid fikk vi tak i flere, vi må tjuvkoble noen, og samtidig begynner det å komme båter fra Utøya.

Magne Rustad, stabssjef i Nordre Buskerud politidistrikt, har tidligere sagt til NTB at politiet prøvde å tjuvkoble private båter for å komme seg over til Utøya, men ikke lyktes med dette.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer