Deltar på omstridt Israel-møte

Opposisjonen på Stortinget reagerer sterkt på at Kjell Magne Bondevik i helga deltar på en konferanse i regi av ytterliggående Israel-støttespillere i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Også Carl I. Hagen deltar på konferansen. Arrangørene, med Guds Lam Kirke i spissen, blir oppfattet som fundamentalister og totalt ukritiske til Israels politikk. Frp har i det siste gjort kraftige innhogg i KrFs velgermasse, også blant de mest ihuga Israel-sympatisørene. Satser Bondevik på å ta opp konkurransen med Hagen i kveld, krever opposisjonen på Stortinget noe annet.

- Må si fra

- Deltakelse på et slikt arrangement krever at Bondevik sier fra at ikke noe ved Israels opptreden i Midtøsten vil gi fred. Bondevik må si at Israel må avslutte okkupasjonen av palestinske områder, sier SV-leder Kristin Halvorsen.

Sp's Åslaug Haga er enig.

- Det er rart at Norges statsminister prioriterer å delta, ikke minst på grunn av den internasjonale situasjonen. Dette er å sende ut feil signaler. Men mye avhenger av hva han sier på møtet. Han må presentere Norges utenrikspolitiske linje, sier Haga.

Velsigner jødene

Guds Lam Kirkes israelgruppe ble startet ut fra «ønsket om å velsigne jødene, slik Guds ord oppfordrer til». Prester Dagbladet har snakket med, er overrasket over at Bondevik deltar. Kåre Willoch (H) synes det er greit Bondevik deltar, men mener han må framføre Norges syn:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer