Deltar på verdens viktigste oljemesse

Kronprins Haakon og Mette-Marit på reise i USA.

I USA: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under OTCs hovedmiddag Reliant Stadium i Houston, USA søndag kveld i forbindelse med det offisielle besøket i Houston, Dallas og San Fransisco. T.v. ordøreren i Houston Annise Parker og t.h.Steven Graham administrende direktør i OTC. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I USA: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under OTCs hovedmiddag Reliant Stadium i Houston, USA søndag kveld i forbindelse med det offisielle besøket i Houston, Dallas og San Fransisco. T.v. ordøreren i Houston Annise Parker og t.h.Steven Graham administrende direktør i OTC. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsparet er på offisielt besøk til USA i perioden 5. til 9. mai

I Houston skal de besøke Houston i anledning verdens største oljemesse, OTC2013, Offshore Technology Conference, blant annet for å markere at Norge i 40 år har vært til stede på messen.

- Jeg tror det blir et veldig variert og spennende program. Her i Houston blir det mye fokus på oljekonferanse. Jeg tror det blir mye å lære om der, sa kronprins Haakon til journalister etter ankomst til Texas.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe ledsager Kronprinsparet i Houston.

- Parallell tilnærming - Viktigheten av denne konferansen blir understreket av det faktum at 1,3 milliarder mennesker fortsatt ikke har tilgang til elektrisitet. Verden trenger mer energi for å redusere fattigdom, sa kronprins Haakon i en tale under OTCs hovedmiddag.

- Vi må produsere energi så effektivt og bærekraftig som mulig. Og vi må ta en parallell tilnærming og ta hensyn til både et økende behov og utslipp.

Kronprinsen startet talen med å uttrykke sympati med de etterlatte til de tolv personene som mistet livet i fabrikkeksplosjonen i byen West i Texas i april.

Omstridt besøk Kronprins Haakon skal etter oljemessen til Fort Worth for å besøke Lockheed Martins fabrikk der. Kronprinsessen deltar ikke på dette besøket.

Besøket hos Lockheed Martin er av enkelte blitt møtt med skarp kritikk.

Årsaken er at kronprins Haakon, som stilte opp som høy beskytter for Norsk Folkehjelps TV-innsamling til kampen mot klasevåpen, nå reiser på besøk til klasevåpenprodusenten Lockheed Martin.

Kronprinsparet skal i San Francisco-området blant annet være til stede på åpningen av et teknologiseminar på Stanford University og et reiselivsseminar i San Francisco samt møte nystartede, norske bedrifter.

(NTB)