Pakistan

Delte bilde: Dømt til døden

En kvinne ble onsdag dømt til døden for blasfemi på grunn av tekstmeldinger hun sendte til en venn.

DØDSDØMT: En kvinne ble onsdag dømt til døden for å ha sendt blasfemiske bilder og tekstmeldinger på sosiale medier. Foto: Arun Sankar / AFP
DØDSDØMT: En kvinne ble onsdag dømt til døden for å ha sendt blasfemiske bilder og tekstmeldinger på sosiale medier. Foto: Arun Sankar / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aneeqa Ateeq (26) ble onsdag funnet skyldig og dømt til døden for nettkriminalitet og blasfemi. Det melder blant andre The Guardian.

26-åringen ble pågrepet mai 2020 etter at en mann varslet politiet om at hun hadde sendt ham karikaturtegninger av profeten Muhammed på meldingsappen WhatsApp.

Hevder han ville ta hevn

Pakistan er en islamsk stat og har noen av de strengeste blasfemilovene i verden, ifølge The Guardian.

Ateeq, som har uttalt at hun er praktiserende muslim, nektet for alle anklagene.

Hun sa under rettssaken at hun tror varsleren med viten og vilje dro henne inn i en religiøs diskusjon på nettet, slik at han kunne samle bevis og ta «hevn», etter at hun viste lite interesse for ham.

Retten fant henne imidlertid skyldig. Ateeq ble også dømt til en fengselsstraff på 20 år, med ordre om at hun skal henges.

Pakistans blasfemilover åpner for dødsstraff når noen dømmes for religiøse fornærmelser. Ingen dødsstraffer for blasfemi skal imidlertid så langt ha blitt fullbyrdet, ifølge NTB.

Slått i hjel

Loven om forebygging av elektronisk kriminalitet (PECA), som ble vedtatt i 2016, ga den pakistanske regjeringen større makt til å kontrollere innhold som er lagt ut på sosiale medier, inkludert innhold som anses som blasfemisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer