Delte bilde før flystyrt

Rett før flyet hun satt i styrtet, la den russiske bloggeren Elena Banduro (33) ut en selfie på sosiale medier. Nå er hun bekreftet omkommet.

STYRTET: 68 mennesker er bekreftet omkommet etter et passasjerfly styrtet i Nepal, natt til søndag. Foto: AFP/NTB
STYRTET: 68 mennesker er bekreftet omkommet etter et passasjerfly styrtet i Nepal, natt til søndag. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

- Dra til Nepal!

Den russiske bloggeren Elena Banduro (33) la ut en selfie fra flysetet på sosiale medier, med en kort beskjed til sine følgere: «- Dra til Nepal».

SISTE BILDE: Elena Banduro la ut dette bildet på en Facebook-story, før hun omkom i flystyrten i Nepal på søndag. Foto: Facebook skjermdump
SISTE BILDE: Elena Banduro la ut dette bildet på en Facebook-story, før hun omkom i flystyrten i Nepal på søndag. Foto: Facebook skjermdump Vis mer

Minutter seinere døde hun da passasjerflyet styrtet da det gikk ned for landing ved flyplassen i Pokhara. Det bekrefter flyselskapet Yeti Airlines.

Rundt ei uke før ulykken hadde Banduro fortalt familien sin at hun var gravid. Det forteller søsteren hennes til den russiske avisa KP.ru.

68 bekreftet omkommet

Minst 68 personer er bekreftet omkommet etter at passasjerflyet Yeti Airlines ATR 72 styrtet i byen Pokhara på søndag. 72 passasjerer var om bord flyet da det styrtet.

Årsaken til flystyrten er fremdeles ukjent, men funnet av flyets såkalte «svarte bokser», som inneholder flydataene og stemmeopptak fra flyets cockpit, kan gi svar på hvorfor flyet styrtet da det gikk ned for landing.

VERSTE PÅ 30 ÅR: Flystyrten i Pokhara er den verste flyulykken i Nepal på 30 år. Foto: AP Photo/NTB
VERSTE PÅ 30 ÅR: Flystyrten i Pokhara er den verste flyulykken i Nepal på 30 år. Foto: AP Photo/NTB Vis mer

Videoer fra bakken viser flyet rulle over på siden når det nærmer seg flyplassen, det traff deretter bakken i en dyp kløft ved elva SETI, en drøy kilometer fra flyplassen. Det kuperte landskapet rundt krasjområdet har gjort det svært utfordrende for letemannskapet.

Brukte livsforsikring på pilotutdanning

44-årige Anju Khatiwada var andrepilot under flystyrten. Hun blir beskrevet som en dyktig og erfaren pilot, med mer en 6 400 timer i luften.

ERFAREN PILOT: Anju Khatiwada var andrepilot under flystyrten. Hun blir beskrevet som dyktig og erfaren i sitt yrke. Foto: Privat
ERFAREN PILOT: Anju Khatiwada var andrepilot under flystyrten. Hun blir beskrevet som dyktig og erfaren i sitt yrke. Foto: Privat Vis mer

Kathiwada er antatt omkommet, ifølge Reuters.

For 16 år siden led mannen det som virker å være samme skjebne, da han døde på samme måte.

Ektemannen Dipak Pokhrel var også andrepilot for Yeti Airlines og døde under en flystyrt i Jumla i Nepal i 2006. Khatiwada skal ha brukt pengene fra livsforsikringen hans på pilotutdanning og begynte i det samme flyselskapet i 2010.

Ingen håp

ULYKKE: Et fly med 72 personer om bord har styrtet i Pokhara i vestlige Nepal, opplyser en talsperson for flyselskapet Yeti Airlines, ifølge Reuters. Vis mer

På mandag fortalte lokale myndigheter at letingen etter de fire personene som fortsatt er savnet, fremdeles pågår. En leder for letemannskapene har fortalt til BBC at det ikke er håp om å finne overlevende.

Blant de 72 om bord på flygingen var det 68 passasjerer og et mannskap på fire. Femten av passasjerene var utlendinger. Blant dem fem indere, fire russere, to sørkoreanere og én person fra henholdsvis Argentina, Irland, Australia og Frankrike.

Dødeligste på 30 år

Flystyrten er den dødeligste flyulykken i Nepal på 30 år. Siden 2000 har minst 309 mennesker omkommet i fly- og helikopterulykker i landet.

INGEN OVERLEVENDE: Letemannskapet forteller til BBC at de ikke har noen håp om å finne overlevende fra flystyrten. Her blir levninger brakt ut av området av redningsarbeidere. Foto: AP Photo/NTB
INGEN OVERLEVENDE: Letemannskapet forteller til BBC at de ikke har noen håp om å finne overlevende fra flystyrten. Her blir levninger brakt ut av området av redningsarbeidere. Foto: AP Photo/NTB Vis mer

Nepals flyindustri har blitt kritisert for sin dårlige sikkerhet og siden 2013 har EU forbudt nepalske flyselskaper fra å fly i deres luftrom. Skiftende vær- og vindforhold, samt korte rullebaner gjør det svært krevende å fly i området.

En nasjonal sørgedag for ofrene finner sted i Nepal på mandag, som følge av ulykken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer