Delte dødsgarasje med offeret

Arbeidsgiveren kan ikke tro at den vellykkede IT-ansatte kan ha drept sin nabo Vegard Bjerck (43).

MANGE BESLAG: Kriminalteknikere gjorde en rekke beslag i leiligheten der drapssiktede bor i går. Foto: HENNING LILLEGÅRD
MANGE BESLAG: Kriminalteknikere gjorde en rekke beslag i leiligheten der drapssiktede bor i går. Foto: HENNING LILLEGÅRDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Uten å forstå hva som ventet ham, ble mannen i 40-åra vinket inn til veiskulderen av en politipatrulje på Majorstua mens han var på vei til jobb klokka 08.40 i går.

Da fikk bilisten beskjed om at det ikke dreide seg om en trafikk-kontroll, men at han var siktet for forsettlig drap på 43 år gamle Vegard Bjerck.

Siktede er familiefar og en vellykket forretningsmann i IT-bransjen som ikke er kjent for politiet fra andre sammenhenger. Han stiller seg helt uforstående til anklagene og hevder han ikke engang var på hils med drapsofferet.

Han har forklart at han husker drapsdagen godt siden det nettopp var et drap i nabolaget den dagen. Mannen har forklart at han gjorde daglige ærend drapsdagen og at han aldri var nede i parkeringskjelleren der drapet skjedde.

- Min klient er like forvirret nå som da han ble pågrepet i dag tidlig, sa advokat Knut Lindboe til Dagbladet etter flere avhør av siktede i går kveld.

Delte garasje
Bjerck ble funnet livløs med flere knivstikk i overkroppen ved siden av bilen sin i et felles garasjeanlegg under borettslaget Hofftunet 18. desember i fjor. Det er etter det Dagbladet får opplyst den samme garasjen som drapssiktede kjørte ut fra før han ble pågrepet i går.

Mens mange av barna i nabolaget i går kveld lekte i parkområdet på utsiden av siktedes leilighet, bar tekniske etterforskere fra oslopolitiet ut eske på eske med beslag. Blant beslagene var minst én bærbar PC og annet elektronisk utstyr som nå skal undersøkes.

- Ikke til å tro
Dagbladet snakket i går med mange av siktedes naboer. Pågripelsen ble et nytt lynnedslag i borettslaget, der ingen trodde at en lokal mann kunne være i søkelyset.

- Vi tror jo vi bor i en familieoase her. Da drapet skjedde før jul var vi sjokkerte alle sammen, og om det nå stemmer at en nabo står bak, er det ikke til å tro, sier en kvinne i 50-åra.

En annen nabo, Morten Sandbakken (64), kom i går hjem fra trening til en bil med åstedsteknikere ved utgangsdøra.

- Huff, dette var ubehagelig. Jeg blir bare sjokkert. Vi ønsker alle at saken skal bli oppklart, men tanken på at noen som bor her har gjort dette, er helt fjern, sier han til Dagbladet.

NABO I SJOKK: Nabo Morten Sandbakken kan ikke fatte at det er en mann i nabolaget som er pågrepet. Foto: HENNING LILLEGÅRD
NABO I SJOKK: Nabo Morten Sandbakken kan ikke fatte at det er en mann i nabolaget som er pågrepet. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

- Hadde motiv
Politiet har i lengre tid hatt mistanke til mannen og har en teori om et bestemt motiv, men legger ikke skjul på at de foreløpig mangler tekniske beviser. Men pågripelsen ser ut til å være et dramatisk gjennombrudd i et drapsmysterium der etterforskerne tilsynelatende har stått uten konkrete spor i et halvt år. Flere enn 800 vitneavhør er gjennomført.

- Hvis vi ikke hadde pågrepet mannen nå, så hadde etterforskningen stått stille. Mannen har status som siktet fordi han er pågrepet. Vi ønsker å foreta ransakelser og avhør av mannen for enten å knytte ham til saken, eller sjekke ham ut, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Etter det Dagbladet forstår har verken offerets og siktedes yrker eller politiets motivteori foreløpig vært tema i avhørene av den siktede mannen.

Arbeidsgiver overrasket
Den drapssiktede arbeider i likhet med avdøde i IT-bransjen, og har i flere år jobbet for et kjent selskap.

Der kom pågripelsen som en stor overraskelse i går.

- Vi har ikke blitt kontaktet av politiet, og de har ikke vært her. Dette er en dyktig ansatt gjennom mange år. Vi kan ikke forstå at han kan ha noe med dette å gjøre, sier personalsjefen i selskapet til Dagbladet.

Den drepte 43-åringen Vegard Bjerck skal ifølge personalsjefen ikke hatt noen tilknytning til IT-selskapet den siktede jobber i.

- Så langt vi kjenner til, har vi aldri hatt noen forbindelse med ham.

DREPT: Vegard Bjerck (43).
DREPT: Vegard Bjerck (43). Vis mer