Delte drapsvideo fra Marokko - trues med å miste fosterbarnet

Den kjente danske islamkritikeren og aktivisten Jaleh Tavakoli delte video fra dobbeltdrapet i Marokko på Reddit.

SIKTET: Jaleh Tavakoli er en av flere som er siktet i Danmark for å ha delt en video fra dobbeltdrapet i Marokko. Nå risikerer hun å miste fosterdattera på sju år, som hun har hatt siden jenta var to dager gammel. Foto: Privat
SIKTET: Jaleh Tavakoli er en av flere som er siktet i Danmark for å ha delt en video fra dobbeltdrapet i Marokko. Nå risikerer hun å miste fosterdattera på sju år, som hun har hatt siden jenta var to dager gammel. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi er fortsatt i sjokk. Vi kan ikke tro det. Det gir ingen mening for oss i det hele tatt, - sier Jaleh Tavakoli til Dagbladet.

Den danske politikeren og aktivisten har hatt den snart åtte år gamle fosterdatteren på fulltid siden hun var to dager gammel. Nå kan hun bli fratatt datteren av danske sosialtjenester fordi hun delte en video fra det brutale dobbeltdrapet i Marokko på nettstedet Reddit, skriver blant annet Jyllands-Posten.

- Jeg vet ikke hva som skjer videre, men det skal ikke ende med at de tar datteren min. Det kommer ikke til å skje. Dette er galskap. Jeg klarer ikke ta det alvorlig, sier hun.

Jaleh Tavakoli er en kjent dansk islamkritiker, samfunnsdebattant og blogger. Hun har også sittet i Københavns bystyre og skrevet bok om terror i islam.

- Ingen fortalte hva som hadde skjedd

Hun er en av 14 dansker som nå er siktet for å ha delt en brutal video etter at norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember i fjor.

- Hvorfor delte du videoen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer