Delte imaginært skremmende kart

Den tidligere russiske presidenten Dimitrij Medvedev delte to scenarioer om Ukrainas framtid.

UKRINAS FRAMTID: Kartet til venstre (1) viser, ifølge Medvedev, Volodymyr Zelenskyjsk visjon om Ukrainas fremtid. Kartet til høyre (2) viser derimot Ukraina slik Medvedev mener at Ukraina kommer til å bli etter krigen. Foto: Skjermbilde fra Dmitrij Medvedevs telegram
UKRINAS FRAMTID: Kartet til venstre (1) viser, ifølge Medvedev, Volodymyr Zelenskyjsk visjon om Ukrainas fremtid. Kartet til høyre (2) viser derimot Ukraina slik Medvedev mener at Ukraina kommer til å bli etter krigen. Foto: Skjermbilde fra Dmitrij Medvedevs telegram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere russiske presidenten Dimitrij Medvedev, som nå jobber som nestleder i det russiske sikkerhetsrådet, har delt et imaginert kart på meldingstjenesten Telegram.

På det imaginære kartet eksisterer ikke Ukraina slik det er i dag. Det skriver den finske avisa Iltalehti.

Medvedev kom med flere uttalelser i starten av krigen at mesteparten av Øst- og Sør-Ukraina kom til å bli annektert av Russland.

Onsdag publiserte Medvedev et bilde av Ukraina slik Volodymyr Zelenskyj ønsker Ukraina skal se ut etter krigen (figuren til venstre), og slik Medvedev hevder at vestlige analytikere mener at Ukraina kommer til å se ut etter krigen (figuren til høyre).

NYTT: Her har ukrainske styrker tatt i bruk et amerikansk rakettartillerisystem på hjul. Det kunngjorde generalstaben til de væpnede styrker i Ukraina på sosiale medier mandag 4. juli. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Video: Vis mer

På det første kartet er grensene til Ukraina nesten uendret, på nær at Krim-halvøya igjen er en del av Ukraina. Krim ble annektert av Russland 2014.

På det andre kartet har Medvedev delt Ukraina mellom Polen, Ungarn og Romania, selv om ingen av de andre landene har uttrykt interesse for å annektere deler av Ukraina selv.

Russland har etter scenarioet til Medvedev tatt over mesteparten av Ukraina etter krigen. Det eneste som kommer til å være igjen av Ukraina etter krigen, ifølge Medvedev, er hovedstaden Kyiv.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer