Delte kona med Hitler

Adolf Hitler levde i et trekantforhold med Joseph Goebbels og kona hans, hevdes det i en ny biografi.

BORGERLIG IDYLL: Magda og Joseph Goebbels med barneflokken — som alle hadde H-navn - Helga (født 1932), Hildegard (født 1934), Helmut (født 1935), Hedwig (født 1937), Holdine (født 1938) og Heidrun (født 1940). I virkeligheten var ekteparet hver for seg dypt forelsket i Adolf Hitler. Foto: Skanpix
BORGERLIG IDYLL: Magda og Joseph Goebbels med barneflokken — som alle hadde H-navn - Helga (født 1932), Hildegard (født 1934), Helmut (født 1935), Hedwig (født 1937), Holdine (født 1938) og Heidrun (født 1940). I virkeligheten var ekteparet hver for seg dypt forelsket i Adolf Hitler. Foto: Skanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Den oppsiktsvekkende historien blir presentert i en omfattende Goebbels-biografi som forrige uke kom ut i Tyskland.

Peter Longerich har, som første faghistoriker, gått gjennom alt det nye dagbokmaterialet som kom fram fra sovjetiske arkiver etter kommunismens fall. Han tegner bildet av den kyniske opportunisten Goebbels, som i ung alder blir religiøs og fantastisk Hitler-tilhenger.

Gjennom moderne propagandametoder, var det han som satte persondyrkingen av Hitler i sentrum — og som i virkeligheten sørget for at østerrikeren kom til makten i Tyskland i 1933.

Talte opp samleier Sommeren 1930 hadde Goebbels truffet den nyskilte Magda Quandt, ettbarnsmor som kunne tillate seg en fyrstelig livsstil fordi hennes eksmann var en av landets rikeste.

Historikeren Longerich morer seg over opptegnelsen i propagandistens dagbok, som Goebbels fører flittig. Han begynner å notere seg når han er i seng med Magda, og hvor mange ganger de elsket med hverandre.

Et år etter at forholdet er innledet, bestemmer Magda seg for at hun nå ønsker å bli gift med Gauleiteren — nazipartiets lokale leder — for Berlin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer