Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Delte usann artikkel som sa at Rubio ikke trodde Bibelen hadde mange svar. Nå har Cruz-talsmannen fått sparken

Bibelrot i artikkel delt på Facebook.

 BIBELROT:  Texas-senator Ted Cruz' (t.h.) pressetalsmann delte en artikkel som hevdet at Marco Rubio, rival i den republikanske presidentkampen, ikke trodde at bibelen «har mange svar». Artikkelen var imidlertid feilaktig. Nå har pressetalsmannen fått sparken. Foto: NTB Scanpix
BIBELROT: Texas-senator Ted Cruz' (t.h.) pressetalsmann delte en artikkel som hevdet at Marco Rubio, rival i den republikanske presidentkampen, ikke trodde at bibelen «har mange svar». Artikkelen var imidlertid feilaktig. Nå har pressetalsmannen fått sparken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den republikanske og erkekonservative presidentkandidaten Ted Cruz, senator fra Texas, sparket mandag sin nasjonale talsmann etter å ha delt en artikkel som feilaktig anklager republikansk rival Marco Rubio for å avvise Bibelens tekster.

Det melder amerikanske Politico.

Pressetalsmannen, Rick Tyler, la nemlig ut en artikkel på sin Facebook side hvor i det hevdes at motkandidaten Rubio har sagt at Bibelen «ikke gir mange svar».

Artikkelen han la ut, fra studentavisa The Daily Pennsylvanian, er imidlertid feilaktig, viste det seg.

- Det viser seg at artikkelen han delte var falsk. Men uansett om den var ekte eller ikke, er det ikke en del av vår valgkamp å stille spørsmål ved andres tro, sier Cruz.

Slettet artikkelen Tyler slettet raskt artikkelen fra Facebook, men det var ikke nok for Cruz, som har snakket aktivt om sin kristne tro i valgkampen så langt.

- Vår valgkamp burde ikke ha delt artikkelen. Derfor har jeg bedt om Tylers avksjedsbrev, fortalte Cruz reportere i Las Vegas hvor han har drevet valgkamp i forkant av tirsdagens primærvalg i Nevada.

Han fortalte videre at han hadde brukt mye av mandagen på å utrede hva som skjedde før han tok avgjørelsen om å be Tyler om sitt avskjedsbrev. Cruz fortalte videre at valgkampen hans skal drives med så mye integritet som overhodet mulig.

Og det er nettopp derfor saken har blåst seg så stor i USA. Cruz har nemlig tidligere i valgkampen blitt beskyldt for skittent spill, særlig etter at det ble spredt falske rykter før primærvalget i Iowa om at den republikanske rivalen Ben Carson hadde gitt seg i kampen om republikanernes nominasjon.

Han måtte også fjerne en TV-reklame fra skjermene etter at det ble klart at en tidligere mykporno-skuespiller hadde en rolle i reklamefilmen.

- Flere skitne triks! Siden har Cruz-valgkampen vært under press og blitt beskyldt for å drive en skitten valgkamp. Og en av dem som har hoppet på muligheten til å kritisere Cruz og hans valgkampapparat, er Donald Trump.

På Twitter har han gitt sin rival flere kraftsalver, og skriver blant annet at Ted Cruz er «den største løgneren i politikken».

«Wow, Ted Cruz anklaget feilaktig at Marco Rubio spottet bibelen og ble nettopp tvunget til å sparke kommunikasjonssjefen sin. Flere skitne triks!», lyder det i en av meldingene.

En annen melding slår fast at Cruz bør diskvalifiseres fra hele valgkampen.

Ber Cruz ta mer ansvar Rubio selv har fortalt at han mener Cruz bør ta mer ansvar for valgkampens handlinger.

- Hvem kommer til å bli sparket når Ted Cruz er president? Valgkampen hans har nå gjentatte ganger gjort ting de har måttet unnskylde seg for og ingen blir stilt til ansvar, sier Rubio, ifølge Politico.