Oslo Børs: De største selskapene på Oslo Børs delte ut rekordstore utbytter i 2014. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Oslo Børs: De største selskapene på Oslo Børs delte ut rekordstore utbytter i 2014. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Delte ut 70 milliarder kroner til aksjonærene

Børslokomotivene har aldri delt ut mer i utbytter enn i 2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): En gjennomgang Finansavisen har gjort blant aksjene som inngår i OBX-indeksen, viser at børslokomotivene delte ut vel 70 milliarder kroner i 2014.

Året før havnet 67 milliarder kroner hos aksjonærene, og i 2012 var tallet like under 59 milliarder kroner.  

Viktig med utbytte - Utbytte er viktig, men det aller viktigste er utbyttekapasiteten. Markedet er opptatt av evnen, ikke viljen, til å betale utbytter, sier aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets til Finansavisen.

Målt i kroner og øre er det ikke uventet Statoil som sender mest penger tilbake til eierne, med et samlet beløp på nærmere 23 milliarder kroner.  

- Vår finansielle situasjon er robust, og vi opprettholder et stabilt utbytte, sa Statoil-sjef Eldar Sætre under kvartalspresentasjonen.

Oljeservicebransjen sliter Under finanskrisen var det flere selskaper som valgte å stenge kranen, deriblant Hydro, DNB og Telenor.

Finansavisen kan fortelle at det nå bare er aktører i oljeservicebransjen som velger å holde tilbake penger inntil tidene blir mindre usikre. 

Flere nyheter Svenskene nestemann ut med QE
Riksbanken innfører negativ rente og QE
Derfor skal boligprisene videre opp i 2015