Innvandring:

Delte ut «asylspray» i Danmark: - Helt hårreisende

Aksjon fra nasjonalistisk parti vekker oppsikt.

VALG PROMO: Danskernes Parti har publisert en video der de oppfordrer til å stanse innvandring. I videoen vises en sprayboks, med «asylsprayen». Videoen ble fjernet fra facebooksiden deres. Video: Danskernes Parti

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag delte Danskernes Parti ut over hundre flasker med hårspray i kommunen Haderslev på Jylland. Utenpå disse sto det «asylspray», ifølge TV Syd.

Kanalen skriver at partiet, som ikke har representanter i Folketinget, valgte seg ut Haderslev fordi det er et asylmottak der, noe de mener gjør innbyggerne mer utsatte for vold og voldtekt.

- Jeg synes ikke at det er en provokasjon. Vi går inn og takler et reelt problem i samfunnet, hvor mange dansker kjenner seg utrygge. Dels på grunn av migrantene, dels på grunn av at de ikke har muligheten til å forsvare seg, sier Daniel Carlsen, formann i DP, ifølge TV Syd.

Carlsen og DP omtaler sprayflaskene som et lovlig alternativ til pepperspray, og har også publisert en video der de oppfordrer til stopp av all innvandring til landet, og sende ut alle ikke-vestlige innvandrere.

Aksjonen deres ble ikke tatt godt imot av alle av innbyggerne i Haderslev.

- Det er ikke noen som flykter hit for moroens skyld. De har vært gjennom så mye, og så får de vite at de er uønsket, og at vi er nødt til å spraye dem, sier Charlotte Bech til TV Syd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer