Deltok i redningsaksjonen - var bekymret

Endre Lægreid (52) og redningsmannskapet fra Røde Kors brukte flere timer opp til de sju værfaste sauesankerne. Da de kom fram, så de at det hastet å få i dem varme.

DÅRLIG VÆR: Det var bekmørkt, kuling og 15 centimeter med nysnø da frivillige og mannskap fra Røde Kors la ut på en redningsaksjon i fjellet lørdag kveld. Foto: Røde Kors
DÅRLIG VÆR: Det var bekmørkt, kuling og 15 centimeter med nysnø da frivillige og mannskap fra Røde Kors la ut på en redningsaksjon i fjellet lørdag kveld. Foto: Røde Kors Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld ble et turfølge på 11 personer og tre hunder sittende fast i et fjellterreng omtrent 1200 meter over havet i Hardanger.

Det var svært dårlig vær i området med kraftig vind, sludd, snø og lavt skydekke. Temperaturene lå omkring null grader, og turfølget, som hadde vært ute på sauesanking, var sterkt preget av det dårlige været.

- De er svært nedkjølte og har ingen steder å søke ly, sa operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til Dagbladet lørdag kveld.

Like etter klokka 21 fikk et helikopter hentet ut fire av personene, men på grunn av værforholdene var det ikke forsvarlig å fly inn på nytt. Dermed ble sju av dem sittende igjen i fjellheimen.

Flere frivillige ble derfor sendt ut for å bistå. En av dem som deltok i redningsaksjonen er Endre Lægreid (52) fra Røde Kors. Når Dagbladet ringer søndag kveld befinner han seg fremdeles på 1200 høydemeter, med flere hundre sauer som gårsdagens turfølge egentlig skulle sanket.

Nå forteller han om redningsaksjonen som kan ha reddet sauesankernes liv.

- Var bekymret

- Det var bekmørkt, kuling og 15 centimeter med nysnø. Det er et slikt vær vi lokalt anser som det farligste i fjellet, forteller Lægreid til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer