Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Deltok ikke i egen bursdagsfeiring

Cubas president Fidel Castro, som sliter med dårlig helse, deltok ikke under arrangementene i forbindelse med feiringen av sin egen 80-årsdag fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cubas president Fidel Castro, som sliter med dårlig helse, deltok ikke under arrangementene i forbindelse med feiringen av sin egen 80-årsdag fredag.

Feiringen går over flere dager og nærmer seg nå slutten. Fredagens seremoni i Karl Marx-teatret i Havana ble ledet av Fidels bror, forsvarsminister og fungerende president Raul Castro.

Visepresident Carlos Lage og president i nasjonalforsamlingen Ricardo Alarcon var også til stede.

Flere prominente gjester fra utlandet hadde også funnet veien til den cubanske hovedstaden, blant annet Bolivias president Evo Morales, Nicaraguas nyvalgte president Daniel Ortega og Haitis president Rene Preval.

Den franske filmstjernen Gérard Depardieu, som er en personlig venn av Fidel Castro, var også blant de nærmere 2.000 inviterte gjestene.

Raul Castro har vært fungerende president siden Fidel gjennomgikk en mageoperasjon i juli. Forrige gang det ble vist TV-bilder av Fidel Castro var i slutten av oktober, etter at det hadde begynt å gå rykter om at den cubanske presidenten var alvorlig syk eller allerede død.

Lørdag skal bursdagsfeiringen avsluttes med en stor militærparade i Havana, og mange cubanere lurer spent på om Fidel er frisk nok til å være til stede der.

(NTB)

DOBBELTJUBILEUM: Tusenvis av mennesker flagget på Antonio Maceo-plassen i Santiago de Cuba for å markere 50-årsjubileet for begynnelsen av revolusjonen den 30. november 1956. Markeringen var også en del av feiringen av Castros 80-årsdag. Foto: EPA
DOBBELTJUBILEUM: Tusenvis av mennesker flagget på Antonio Maceo-plassen i Santiago de Cuba for å markere 50-årsjubileet for begynnelsen av revolusjonen den 30. november 1956. Markeringen var også en del av feiringen av Castros 80-årsdag. Foto: EPA Vis mer
IKKE FRISK NOK: Cubas president Fidel Castro måtte tidligere i uka fortelle hundrevis av tilreisende tidligere at han fortsatt ikke er frisk nok til å delta i feiringen av sin egen 80-årsdag. Dette bildet er tatt i forbindelse med Castros 75-årsdag i 2001.
Hele Norges coronakart