Nytt coronadødsfall i Gran kommune:

Deltok på ulovlig arrangement

En coronasmittet i kvinne i 70-åra ble funnet død i sin egen bolig i Gran kommune søndag. Hun deltok på det ulovlige arrangementet på eiendommen til den avdøde konspirasjonsteoretikeren Hans Kristian Gaarder.

NYTT DØDSFALL: En kvinne i 70-åra er død i Gran kommune. Hun fikk påvist covid-19 etter sin død. Familien bekrefter at hun deltok på det ulovlige arrangementet til en kjent coronafornekter.
NYTT DØDSFALL: En kvinne i 70-åra er død i Gran kommune. Hun fikk påvist covid-19 etter sin død. Familien bekrefter at hun deltok på det ulovlige arrangementet til en kjent coronafornekter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nå avdøde kvinnen i 70-åra skal ha vært syk ei ukes tid. Hun skal ha hatt luftveissymptomer og et sykdomsbilde som er forenlig med covid-19, men testet seg ikke før hun døde.

Det melder Gran kommune i en pressemelding søndag kveld.

Kvinnen skal også ha deltatt på det ulovlige arrangementet som ble avholdt på eiendommen til Hans Kristian Gaarder den første helga i påsken, opplyser familien til kvinnen i en uttalelse til Gran kommune.

Gaarder var en kjent konspirasjonsteoretiker og coronafornekter. Gaarder ble selv funnet død tidligere i uka, og fikk i likhet med den nå avdøde kvinnen i 70-åra påvist covid-19 etter sin død.

Ba henne teste seg

Familien til den avdøde kvinnen opplyser i en uttalelse til pressen at de over lengre tid forsøkte å få henne til å teste seg for covid-19.

- Til tross for oppfordringer fra familien ønsket hun ikke å bli testet for covid-19, og ønsket heller ikke helsehjelp da hun ble stadig sykere, heter det i familiens uttalelse.

Familien hadde sist kontakt med den avdøde kvinnen lørdag.

- Da vi ikke fikk kontakt søndag, ble vi bekymret og tok oss inn i boligen sammen med helsefaglig personell, skriver familien videre i meldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer