DELUTREDNING?: Alexandra Bech Gjørv og de øvrige medlemmene i 22. juli-kommisjonen vil i dag vurdere om de skal gi ut en delutredning. Her på befaring i regjeringskvartalet. Foto: Heiko Junge / Scanpix
DELUTREDNING?: Alexandra Bech Gjørv og de øvrige medlemmene i 22. juli-kommisjonen vil i dag vurdere om de skal gi ut en delutredning. Her på befaring i regjeringskvartalet. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Delutredning om 22.juli?

22. juli-kommisjonen vil i løpet av dagen avgjøre om den skal levere en delutredning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslutningen vil bli gjort kjent i tilknytning til kommisjonens befaring på Utøya tirsdag.

Møte på Sundvolden Kommisjonens to dager lange møte foregår på Sundvolden hotell, samme sted som de overlevende etter terrorangrepet ble samlet om kvelden og natten til 23. juli.

Møter støttegruppa Ifølge Aftenposten skal støttegruppa i kveld få anledning til å møte kommisjonens ti medlemmer i tilknytning til møtene på Sundvolden.
Ett av spørsmålene som opptar gruppa, er størrelsen på erstatningene til de mest skadde ofrene. Staten betaler etter dagens ordning inntil 3,2 millioner kroner i voldsoffererstatning. Det er ikke nok, mener støttegruppa.

Allerede i mandatet fra regjeringen ble det åpnet for at kommisjonen selv kan avgjøre om den vil avgi en delutredning. Så langt har kommisjonen ikke formelt kunnet ta stilling til spørsmålet, men nå vil det bli gjort, opplyser kommisjonens pressetalsmann Claus Sonberg til NTB. (NTB)