Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Delvis åpne dører for ekskona i Lommemannsaken

Private temaer skal gå for lukket rett.

DELVIS LUKKEDE DØRER: Erik Andersens tidligere kone skal vitne i Lommemannen-rettssaken neste uke. Deler av hennes forklaring vil ikke nå offentligheten, og vil gå for lukkede dører.
DELVIS LUKKEDE DØRER: Erik Andersens tidligere kone skal vitne i Lommemannen-rettssaken neste uke. Deler av hennes forklaring vil ikke nå offentligheten, og vil gå for lukkede dører. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Ekskona til den tiltalte i lommemannsaken må likevel forklare seg for delvis åpen rett når hun skal vitne i Follo tingrett neste uke.

På forhånd var det blitt bedt om at dommerne lukket dørene både for publikum og presse når Erik Andersens tidligere ektefelle skal forklare seg i retten. Hensynet til privatlivets fred burde tilsi at opplysninger fra deres samliv ikke burde bli offentlig kjent, ble det anført.

Det er forsvareren, advokat Gunhild Lærum, som har stevnet ekskona som vitne og som begjærte lukkede dører under hennes forklaring neste tirsdag.

Dommerne ga henne bare delvis medhold i kravet.

- Selv om rettens flertall har forståelse for at det vil være belastende for henne å forklare seg for åpne dører, vil det likevel være i strid med lovens vilkår og praksis om dørene lukkes under hele forklaringen, skriver tingrettsdommer Eirik Vikanes i kjennelsen.

Retten bestemte likevel at dørene skal lukkes når spørsmål om de mest private temaene skal stilles.

- Forhandlingene føres for lukkede dører under forklaringen til vitnet så langt gjelder spørsmål vedrørende henne og tiltaltes seksualliv, personlige forhold knyttet til deres barn og hennes eget privatliv etter skilsmissen fra tiltalte, går det fram av slutningen.

NTB


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!