Nissedal:

Delvis kontroll - meldt vind

Skogbrannen i Nissedal har rast i over et døgn. Søndag ettermiddag er det delvis kontroll, men brenner fortsatt på et større område.

KRAFTIG VIND: Kl. 12 lørdag ettermiddag ble det meldt om røyk i et turområde i Nissedal, Telemark. Video: Twitter @SkogbrannHeli / Snapchat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brannmannskapene klarte lørdag kveld å hindre at en større skogbrann i Nissedal i Telemark spredte seg til et kraftverk i nærheten.

Brannen, som har et omfang på rundt 2000 mål, ble meldt rundt klokka 12 lørdag formiddag, og oppsto i et populært turområde ved jettegrytene i Nissedal.

Meldt vind

Brannen er ikke slokket, og det er meldt vind utover dagen. Et mannskap på rundt 60 personer har gjennom dagen forsøkt å få bukt med flammene.

- De er litt forsiktige optimister nå, og har fått delvis kontroll på ytterkanten av brannområdet. Det vil si at det ikke har spredt seg noe særlig videre i dag. Men de jobber fortsatt på fjelltoppene, noe som er utfordrende på grunn av tilgjengeligheten, sier vaktkommandør Anders Hæg ved Sør-Øst 110-sentral til Dagbladet søndag ettermiddag rundt klokka 14.

Han forteller at det fortsatt brenner inne i området.

- Det er en del som ikke har brent enda, men det er lettere for mannskapet å ta seg inn når det er begrenset spredning, forklarer Hæg.

UTFORDRENDE: Brannen har et omfang på 2000 mål, og ble meldt rundt klokken 12 lørdag. Ulendt terreng og vind gjør slokningsarbeidet utfordrende. Foto: Skogbrann HelikopteR
UTFORDRENDE: Brannen har et omfang på 2000 mål, og ble meldt rundt klokken 12 lørdag. Ulendt terreng og vind gjør slokningsarbeidet utfordrende. Foto: Skogbrann HelikopteR Vis mer

Fra klokka 14 og utover er det imidlertid meldt vind.

- Det er litt spennende akkurat nå, for det er meldt vind fra klokka 14 og utover. Men ifølge meteorologene skal det løye utover ettermiddagen, sier Hæg.

Begrenser helikopterbruk

I alt var tre helikoptre i sving med slokningsarbeidet lørdag. Ifølge Hæg har det blitt spart på helikopterressursene søndag.

- Vi bruker ett om gangen på grunn av begrensning av flytid.

Det er ifølge brannvesenet ikke fare for at brannen skal nå bebyggelse.

Tre brannmenn ble innlagt på sykehus etter å ha pustet inn røyk under lørdagens slokningsarbeid. Hæg har ingen informasjon om tilstanden deres, men det ble lørdag opplyst at det ikke skal være alvorlig for noen av dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer