Delvis kontroll på skogbrannen i Sel

Mens skogbrannen i Telemark er under full kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nå har vi delvis kontroll, sier brannsjefen i Sel kommune Tom Are Nilstad til Gudbrandsdølen Dagningen i kveld.

Brannvesenet har i mange timer forsøkt å få kontroll på skogbrannen som finner sted like utenfor sentrum av Sel kommune i Oppland.

Nilstad opplyser at en brannhelikopter driver med slukking nå, og at de har tilkalt enda et helikopter fra Kjeller for å bidra. Brannen har så langt brent ned store skogområder.

- Over 100 mål med skog er nå utbrent, sier Nilstad.

Ingen skadde Det skal ikke være noen som er skadd i skogbrannen. Det er noen hytter i området, men personer som oppholdt seg på der har blitt evakuert.

- Vi har brakt ned sju personer. Vi evakuerte de på hytteområde på grunn av røyken, sier Nilstad.

HINDRER TOGTRAFIKK: Skogbrannen skal ha starte tlived ved toglinja og er ifølge brannvesenet til hinder for togtrafikken mellom Otta og Dovre. Foto: Lasse Stadelokken / NTB scanpix
HINDRER TOGTRAFIKK: Skogbrannen skal ha starte tlived ved toglinja og er ifølge brannvesenet til hinder for togtrafikken mellom Otta og Dovre. Foto: Lasse Stadelokken / NTB scanpix Vis mer

Et hytteområde på Horgen blir nå evakuert, og det skal også brenne over et stort område på vestsiden av Lågen i Rosten i Sel, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Politiet, brannvesenet, Sivilforsvaret og frivillige bidrar i slukningsarbeidet.

- Vi har kontroll over alle hyttene i området, og det ingen fare for at disse brenner ned, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt Arvid Røste.

Dårlig sikt Så langt har ingen veier blitt stengt i området.

- Det er ingenting som tyder på at E6 skal bli stengt. Da må i hvert fall vinden snu 180 grader, sier Røste.

Ifølge Røste vil det være røyken som kan by på mest problemer, da den kan gi dårlig sikt.

Togtrafikken åpnet Brannen startet like ved toglinja, og er ifølge brannvesenet til hinder for togtrafikken mellom Otta og Dovre.

SKOGBRANN: Et brannhelikopter er satt inn for slukke en skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland. Et helikopter til er på vei fra Kjeller. Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix
SKOGBRANN: Et brannhelikopter er satt inn for slukke en skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland. Et helikopter til er på vei fra Kjeller. Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix Vis mer

- Vi har stanset togtrafikken, sier Knut Arild Bakke ved 110-sentralen Innlandet.

Denne strekningen er nå åpen igjen for togtrafikk, melder NSB på sine nettsider.

- Det er utfordrende situasjon for det er så ulendt terreng, men vi har satt inn alt av ressurser inne der oppe, sier han til Dagbladet.

Det skal være snakk om en ganske stor skogbrann. Årsaken skal fortsatt være ukjent.

Også brann i Telemark Samtidig melder politiet i Telemark melder om en storbrann sørvest for Svanstulflottene.

Det brenner i et område på rundt 15 til 20 mål med kratt og lyng, i ulendt terreng.

SKOGBRANN: En skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland gjør at Dovrebanen er stengt fredag ettermiddag. Foto: Lasse Stadelokken / NTB scanpix
SKOGBRANN: En skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland gjør at Dovrebanen er stengt fredag ettermiddag. Foto: Lasse Stadelokken / NTB scanpix Vis mer

- Vi har mannskaper på stedet og er i ferd med å etablere vannutlegg for å slukke, sier vakthavende brannsjef til Dagbladet.

Denne brannen fikk brannmannskapene full kontroll på ved 21.30-tida fredag kveld.

- Det er ikke fare for hus, verdier eller spredning eller noe som helst.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer