Delvis uenig med partiets egen havarirapport

KrF-leder Knut Arild Hareide tar ansvar etter KrFs krisevalg i høst, men han er ikke enig i alle vurderingene i evalueringsrapporten.

IKKE ENIG: Partileder Knut Arild Hareide er ikke enig i alle vurderingene i evalueringsrapporten etter KrFs krisevalg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
IKKE ENIG: Partileder Knut Arild Hareide er ikke enig i alle vurderingene i evalueringsrapporten etter KrFs krisevalg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Rapporten plasserer ansvaret tydelig på toppen – og på meg. Jeg skal ikke drive KrF alene, men det er de som kan gjøre noe med dette, som får et tydelig ansvar i denne evalueringen, sier Hareide til Vårt Land.

Rapporten ble presentert fredag og er laget av en ressursgruppe ledet av sentralstyremedlem Hilde Ekeberg. Bakgrunnen er at partiet endte med 4,2 prosent av stemmene ved årets stortingsvalg: Det er 1,4 prosentpoeng svakere enn ved valget i 2013, og det svakeste resultatet siden andre verdenskrig.

– Jeg skal være så ærlig og si at noen av vurderingene støtter jeg fullt og helt – og noen er jeg ikke enig i, sier Hareide, som ikke vil utdype annet enn at han er enig i hovedanbefalingene i rapporten.

Landsstyrevedtaket som utelukket regjeringssamarbeid med Frp, pekes på som en hovedårsak til den svake oppslutningen ved høstens valg.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer