SAMLER INN:. Programledere i TV-aksjonen 2013 .Fra venstre: Erik Thorstvedt, Haddy N'jie og Jan Petter Saltvedt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SAMLER INN:. Programledere i TV-aksjonen 2013 .Fra venstre: Erik Thorstvedt, Haddy N'jie og Jan Petter Saltvedt. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Demensaksjonen satte ny rekord

Har rundet 224 millioner. 44,42 kroner fra hver av oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokka 06 mandag morgen hadde TV-aksjonen samlet inn vel 224 millioner kroner. Dermed er fjorårets rekord på snaut 200 millioner slått.

Inntektene fra årets TV-aksjon på NRK går til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid med demenssaken. Det innsamlede beløpet på nøyaktig 224 218 673 kroner ga et snitt så langt på 44,42 kroner per innbygger.

Innbyggerne i Utsira kommune i Rogaland er så langt de mest gavmilde i landet med et snitt på 262,42 kroner per innbygger, tett fulgt av Bokn i Rogaland (230,70 kroner) og Meråker i Nord-Trøndelag (162,64 kroner).

Regjeringen bidro med 35 millioner kroner til årets TV-aksjon.

— Ligger godt an Hvor mye penger som blir samlet inn, vil ikke være klart før tellingen er avsluttet i 0.30-tiden natt til mandag. Det totale beløpet, som også inkluderer penger gitt i etterkant av innsamlingsaksjonen, vil ikke være klart før i desember.

Under fjorårets aksjon, da inntektene gikk til Amnesty International Norge, ble det samlet inn 198,7 millioner kroner.

— Det er litt tidlig å si hvor høyt vi når i år, men vi ligger godt an og har en god følelse, sa aksjonsleder Kari Bucher til NTB tidligere på kvelden.

Bedre livskvalitet I løpet av dagen har 100 000 frivillige over hele landet gått fra dør til dør for å samle inn penger til aksjonen.

— Pengene skal fordeles på tre viktige hovedområder: forskning, informasjon og opplæring, samt frivillig arbeid for personer med demens og deres pårørende for å bedre livskvaliteten deres, sier Nasjonalforeningens generalsekretær Lisbet Rugtvedt til NRK.

(NTB)