«Demenskoret»

Demenskor-dirigentens andre liv

Kim Wigaard er for tida aktuell som dirigent i demenskoret på NRK. Fra tidligere er han også en kjent profil i det norske dragshow-miljøet.

DRAGSHOW: Dirigenten i NRK-programmet «Demenskoret», Kim Wigaard, er også kjent for å ha en svært glamorøs side. Foto: Elise Thorbjørnsen / NORDISK BANIJAY/NRK
DRAGSHOW: Dirigenten i NRK-programmet «Demenskoret», Kim Wigaard, er også kjent for å ha en svært glamorøs side. Foto: Elise Thorbjørnsen / NORDISK BANIJAY/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK-programmet «Demenskoret», som hadde premiere tidligere i januar, har tatt det norske folket med storm. På kort tid er serien mye omtalt og seere ble røres til tårer over hele landet.

Ingrid Gjessing Linhave (45) er programleder, mens Kim Wigaard (34) er dirigent i koret. De har begge erfaring med å være pårørende av en med demens.

«Puffie»

- Det var en drøm å få være med på demenskoret. Det føles som at yrket mitt og hjertesaken min møter hverandre. Det er veldig stort, sier Wigaard til Dagbladet.

Wigaard er imidlertid kjent fra en litt annen arena enn det man kan se ham i denne gangen. To ganger har Wigaard deltatt på MGP. Første gangen i 2020, da han sang duett med Maria Mohn, så alene i 2022.

Siste gangen kunne man se Wigaard på MGP-scenen i en lang gullkjole hvor overdelen minner om en dressjakke, mens underdelen, et skjørt, strakte seg flere meter utover gulvet.

MGP: Kim Wigaards antrekk fikk mye oppmerksomhet under MGP i 2022. Foto: NRK
MGP: Kim Wigaards antrekk fikk mye oppmerksomhet under MGP i 2022. Foto: NRK Vis mer

Det er heller ikke første gangen demenskor-aktuelle Wigaard har pyntet seg med kjole, glitter og glam.

Han er nemlig en del av dragshow-miljøet i Norge, kjent som drag-karakteren «Puffie».

Et dragshow er en sceneforestilling der skuespillere opptrer kledd som det motsatte kjønn, ifølge Store norske leksikon. I dragmiljøet er glitter, glam, kjoler og musikk i sentrum.

«PUFFIE»: Kim Wigaard driver med dragshow sammen med forloveden Marius Hagen. De går under drag-navna Puffie og Pamela. Foto: Puffiemantrap / Instagram
«PUFFIE»: Kim Wigaard driver med dragshow sammen med forloveden Marius Hagen. De går under drag-navna Puffie og Pamela. Foto: Puffiemantrap / Instagram Vis mer

- Mye glede

Det er altså en kontrast fra den settingen det norske folk denne gangen ser Wigaard i. Han innrømmer selv at det er to vidt forskjellige bransjer med korsang og dragshow.

- Men det er mye glede i begge, og jeg elsker at jobben min har så store kontraster, sier han.

Likevel peker dirigent-aktuelle Wigaard på at det er et viktig prinsipp som forener de ulike underholdningsformene.

«DEMENSKORET»: Jan Runar Eliassen rørte hele salen med denne tolkningen. Video: NRK Vis mer

- Det viktigste med demenskoret er samholdet og medmenneskeligheten som oppstår. Vi kan være oss selv til tross for vanskelige diagnoser, og vi kan synge sammen, sier Wigaard.

Nettopp samholdet forteller han at man i stor grad også ser i drag-miljøet.

- Det handler om å være seg selv. Vi støtter hverandre og møtes sammen for å synge uavhengig av seksualitet, kjønn eller diagnose. Der har vi sammenhengen.

Og selv om det ikke er glitter og glam som er i fokus i NRK-programmet, ble det lurt inn litt paljetter også der. Inspirasjonen ble hentet fra Bobbysocks etter at Bettan, Elisabeth Andreassen, og Hanne Krogh, besøkte koret på en øvelse.

- Da tenkte jeg at 'søren heller, vi må ha litt MGP-moro også inn her', forteller Wigaard.

PALJETTER: Kostymeavdelingen i NRK tok inspirasjon av Bobbysocks og kledde korsitene opp i paljettskjerf. Foto: Julia Marie Naglestad / NORDISK BANIJAY/NRK
PALJETTER: Kostymeavdelingen i NRK tok inspirasjon av Bobbysocks og kledde korsitene opp i paljettskjerf. Foto: Julia Marie Naglestad / NORDISK BANIJAY/NRK Vis mer

Koristene ble derfor pyntet opp med blazere og paljettskjerf.

- Man trenger litt glam, det tror jeg er viktig i livet, sier Wigaard, som forteller at koristene syntes det var gøy å kunne kle seg opp til konserten med både kostymer, hår og sminke.

Antrekkene ble også brukt da koret sang på «kvelden før kvelden» på NRK.

- Jeg ønsket å ha inn litt MGP blant koristene. Jeg vet jo at det er kjent og kjært i mange norske hjem, sier Wigaard.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer