Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dement kvinne lå død i to uker

Hjemmetjenesten gikk igjen da hun ikke åpnet døren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 92 år gammel kvinne i Oslo lå død i to uker før hun ble funnet.

Da kvinnen ble funnet død i sin leilighet 7. april 2010, hadde det gått én måned siden hjemmetjenesten sist hadde sett til henne, skriver Aftenposten.

Stadig dårligere Etter to år med bekymringsmeldinger fra naboer hadde hun fått hjelp til støvsuging, søppeltømming og rengjøring fra Oslo kommune, og til slutt også blitt henvist til demensutredning.

Men selv om hun ofte nektet hjemmehjelpen adgang til leiligheten, og unngikk å komme til legetimer, fulgte verken fastlegen eller bydelsoverlegen opp. Ansatte i hjemmetjenesten hadde selv varslet til sine overordnede at kvinnen ble stadig dårligere, men at hun nektet å ta imot hjelp.

Frøs ihjel Statens helsetilsyn er svært kritisk til kommunens behandling av 92-åringen og anmeldte kommunen for dette forholdet samt for en lignende sak der en dement 83 år gammel kvinne frøs i hjel noen få meter fra sin egen inngangsdør.

Oslo kommune ble av politiet ilagt et forelegg på 900.000 kroner for disse to forholdene, men har nektet å godta forelegget slik at saken nå trolig havner i rettssystemet. Kommunen mener den ikke har brutt loven.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media