Dement spent fast med belte i Danmark - ble kvalt

En 85 år gammel, dement kvinne som ble spent fast til sengen sin på et pleiehjem i Aalborg i Danmark, ble kvalt av remmene og døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den eldre kvinnen ble lagt i sengen av to pleiere torsdag kveld. Først fredag morgen oppdaget de at hun hadde blitt kvalt.

- Jeg har det forferdelig. Det er skuffende at man er så uansvarlige, sier kvinnens svigersønn Benny Dahl til TV2 Nord.

Saken har vakt stor oppsikt blant både politikere og organisasjoner for demente.

- Helt galt Når en dement person spennes fast med remmer, bør personen overvåkes hele natten, mener direktør Nis Peter Nissen i Alzheimerforeningen.

- Jeg setter spørsmålstegn ved om loven er overholdt her. At hun har ligget alene med belte hele natten uten tilsyn er helt galt, sier han.

Kan bli straffesak Margrethe Kähler i organisasjonen Ældresagen mener saken er så alvorlig at den kan ende opp som en straffesak mot pleierne. Hun viser til en sak fra Gentofte kommune hvor en eldre kvinne på et pleiehjem ble kvalt av et slikt belte etter at hun hadde blitt glemt på toalettet.

Den 85 år gamle kvinnens død er anmeldt til politiet. Aalborg kommune har ikke tatt stilling til om saken vil få konsekvenser for de to pleierne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer