Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demning brast – landsby oversvømt

Flomvannet ødela nok en demning sør i Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30 hus i landsbyen Stillfried måtte evakueres, og redningsmannskapene jobbet på spreng for å tette hullet i demningen med sandsekker.

Mer enn 700 soldater og brannmenn jobbet med å tette det 50 meter store hullet i dammen med tusenvis av sandsekker. Tirsdag kveld hadde de ennå ikke fått kontroll over situasjonen, og vannet flommet inn.

Lokalbefolkningen sier at dammen har vist tegn på svikt siden 1997, men at myndighetene har ignorert advarslene.

Landsbyen ligger litt lenger ned langs elven March enn landsbyen Duernkrut, hvor en demning brast mandag.

To andre landsbyer i området har også blitt evakuert som følge av flommen.

Enda en uke


I Tsjekkia, som hittil har blitt verst rammet av flommen, begynner vannet flere steder å trekke seg tilbake, selv om flomvannet fortsatt truer flere Tsjekkiske byer.

Myndighetene advarte tirsdag om at flommen kan vare i ytterligere en uke ettersom stadig større snømengder smelter.

Det er særlig nord og sørøst i landet at flommen fortsetter, og gjør at tusenvis av mennesker ennå ikke kan flytte hjem.

Nær Elben i Utsi-regionen måtte 1.500 mennesker vente med å vende tilbake til sine hjem. Politiet sto vakt utenfor husene for å hindre plyndring. Byen Hrensko, på grensen til Tyskland, er fortsatt totalt oversvømt og avstengt. Tusenvis av veier over hele landet er stengt.

Ettåring druknet


I byen St. Georgen im Attergau nord i Østerrike fant dykkere en ett og et halvt år gammel savnet gutt, druknet. Gutten forsvant etter å ha lekt utenfor huset han bodde i.
VÅTT: Demningen til den østerikske byen Duernkrut brast natt til i går. Slik ser det ut i dag. Foto: Scanpix
VÅTT: Demningen til den østerikske byen Duernkrut brast natt til i går. Slik ser det ut i dag. Foto: Scanpix Vis mer

I byen Mannersdorf lette redningsmannskaper etter to eldre personer som sist ble sett i en robåt. Robåten er funnet, men de to personene er fortsatt savnet.

Også Tyskland er rammet av flom. I Bayern ble en 86 år gammel mann som ble tatt av flomvannet, funnet druknet.

I Ungarn var Donau fortsatt stengt for skipstrafikk tirsdag. Vannstanden var tidlig tirsdag morgen 8,58 meter – 10 centimeter høyere enn rekorden fra 2002. Det var ventet at vannstanden ville synke i løpet av tirsdag.

Flommen i Europa skyldes rask snøsmelting og mye regn den siste tiden.
(ANB-AP)

VANNVEI: Situasjonen er dramatisk for en mengde byer og landsbyer i Østerike, Tsjekkia og Tyskland på grunn av voldsomme flommer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling