Demning brast i Bergen: - Vannet bare fosser ned

133 personer er evakuert og E39 ble stengt.

BRISTET: Onsdag kveld brast en midlertidig demning i Sandviksfjellet i Bergen. Politiet evakuerer nå flere boliger. Video: Bergen brannvesen Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no

SISTE: Politiet i Vest politidistrikt melder klokka 23.15 at 37 hus er evakuert og at tilsammen 133 beboere er innkvartert på hotell. De ivaretas av personell fra kommune og politi.

Ifølge politiet er det for tidlig å si noe sikkert om materielle skader, men det er ikke rapportert vesentlige skader på eiendommene.

De verste vannmengdene har ifølge politiet nå passert. Vannmengdene har begynt å avta noe og det er ikke forventet en økning av vannmasser utover natten.

E39 ble stengt mellom Eidsvågtunnelen og Glasskartunnelen, men ble åpnet igjen natt til torsdag.

Bergen kommune opplyser om at en geolog må undersøke området før lokal tilførselsvei kan åpnes og de evakuerte i område kan flytte hjem, ifølge NTB.

- Heldigvis ser det ut til at konsekvensene av demningsbristen ble mindre enn fryktet, sier kommunaldirektør Anne Iren Fagerbakke til nyhetsbyrået.

- Vannet bare fosser

Store nedbørsmengder førte onsdag kveld til at en demning i Munkebotsvatnet nedenfor Sandviksfjellet i Bergen brast. Vannet fosser nedover mot sjøen, og Bergens Tidenes reporter på stedet meldte tidligere i kveld om katastrofestemning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer