Demning brast i Skåne

Gårder og boliger i nærheten er evakuert, opplyser svensk politi.

KOLLAPSET:En bro på veg 1944 mellom Osby og Verum i Skåne ble påført skader etter at en demning i Hästberga brøt sammen søndag. Gårder og boliger i nærheten er evakuert, men ingen personer skal ha kommet til skade.
Foto: Rickard Nilsson / SCANPIX / Scanpix
KOLLAPSET:En bro på veg 1944 mellom Osby og Verum i Skåne ble påført skader etter at en demning i Hästberga brøt sammen søndag. Gårder og boliger i nærheten er evakuert, men ingen personer skal ha kommet til skade. Foto: Rickard Nilsson / SCANPIX / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke meldt om skadde personer etter at en demning brast i Osby i Skåne. Gårder og boliger i nærheten er evakuert, opplyser svensk politi. — Den har kollapset totalt, sier Lars-Anders Svensson, sjef i redningstjenesten i Osby til Svenska Dagbladet. To kanopadlere skal ha oppdaget at vann begynte å lekke ut gjennom demningen søndag formiddag. Begge er i god behold etter å ha filmet demningen som kollapset. Enorme vannmasser har fosset ut, ifølge Svensson. Vannet har blant annet tatt med seg en bru, og gårder og boliger i nærheten er nå evakuert. Demningen som har bristet eies av energiselskapet Brittedal og ligger i Hästberga vest for Osby i Skåne. Kraftverket står fortsatt, men betongfundamentet er skylt bort av vannmassene, sier leder Jörgen Malm i Brittedal til TT. Han sier årsaken til at demningen har gitt etter ennå ikke er fastslått.

(NTB)