FLOM: Orkanen Maria førte med seg enorme nedbørsmengder. Flere steder på Puerto Rico er rammet av flom. Bildet at av folk som går i gatene i San Juan. Nå fryktes det at en demning som er i ferd med å briste vil føre til en farlig situasjon. Foto NTB Scanpix
FLOM: Orkanen Maria førte med seg enorme nedbørsmengder. Flere steder på Puerto Rico er rammet av flom. Bildet at av folk som går i gatene i San Juan. Nå fryktes det at en demning som er i ferd med å briste vil føre til en farlig situasjon. Foto NTB ScanpixVis mer

Med orkanen «Maria» kom enorme nedbørsmengder:

Demning i ferd med å briste i Puerto Rico. To byer evakuert

Situasjonen beskrives som «ekstremt farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nasjonale værtjenesten (NWS) melder at demningen Guajataca holder på å briste og at beboere i vestre deler av Puerto Rico blir evakuerte, melder nyhetsbyrået AP.

Folk blir så raskt som mulig evakuerte med busser.

Myndighetene kaller situasjonen for «ekstremt farlig». Ifølge værtjenesten i San Juan, Puerto Ricos hovedstad, holder demningen som er knyttet til nordre ende av innsjøen Guajataca, på å briste. Noe som forårsaker at store mengder vann renner nedover.

Demningen ligger i kommunen Quebradillas nordvest på Puerto Rico. Demningen ble bygget i 1929 og blir brukt til vannforsyning.

- Alle områder rundt Guajataca-elva burde evakuere NÅ. Liver deres står i FARE, skriver NWS i San Juan på Twitter.

Må komme seg i høyden

Det skal ha blitt observert klokka 14.10 lokal tid at demninger var i ferd med å briste. NWS oppfordrer alle innbyggerne i Quebradillas og Isabela og kommer seg opp i høyden, nå.

Det er to dager siden orkanen «Maria» herjet over den karibiske øya. Med orkanen kom det enorme nedbørsmengder. Det har de siste dagene blitt advart at det vil kommer flommer og jordskred.

- Dette er bare begynnelsen, sa Puerto Ricos guvernør, Ricky Rosselló, onsdag.

Flere omkom

Ekstremværet, som er det verste som har rammet øya i moderne tid, slo blant annet ut hele det elektriske systemet og all telekommunikasjon. Millioner kan være uten strøm det neste halvåret.

FLOM: Bildet viser et nabolag i Puerto Rico rammet av flom etter orkanen Marias herjinger. Foto: NTB Scanpix
FLOM: Bildet viser et nabolag i Puerto Rico rammet av flom etter orkanen Marias herjinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fredag ble 13 mennesker bekreftet omkommet på Puerto Rico. På sin ferd over Karibia har orkanen også kostet minst 15 mennesker livet på den lille øya Dominica, mens tre er bekreftet omkommet i Haiti og to på Guadeloupe, skriver NTB.

Saken oppdateres