Demning på bristepunktet etter ekstremregn

250 måtte evakueres fra Sheffield i natt. Minst tre døde og hundrevis evakuerte etter uværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst tre mennesker er drept og hundrevis er fanget i flommen og det kraftige regnværet som rammet mesteparten av Storbritannia mandag.

Natt til tirsdag måtte 250 mennesker evakueres fra hjemmene sine i byen Rutherdam fordi en nærliggende demning er i ferd med å bryte sammen, skriver Sky News.

Ifølge en talskvinne for byrådet kommer evakueringen etter anbefalinger fra en ingeniør, som mener det er en betydelig risiko for at demningen kan bryte sammen etter det enorme regnfallet mandag.

Demningen ligger sørøst for Sheffield, et av områdene som ble hardest rammet av regn og flom mandag. En stor strømstasjon som forsyner mesteparten av byen med strøm, er i fare for å bli truffet av de store vannmassene om demningen brister.

Det verste uværet i området skal nå være over, mener meteorologene.

Minst tre omkommet

Store deler av det nordlige England har blitt rammet av det enorme regnfallet mandag.

Politiet bekreftet mandag kveld at de har funnet kroppen til en 13 år gammel gutt som ble tatt av vannet i en elv i byen Sheffield. Gutten hadde falt i vannet nær en lekeplass i Millhouses Park i byen, skriver Sky News.

En 68 år gammel mann ble også drept i Sheffield da han prøvde å krysse en oversvømt vei.

I Hull døde en 28 år gammel mann etter at han ble fanget i et avløp han holdt på å reparere. Til tross for en tre timer lang redningsaksjon, sto ikke livet hans til å redde.

Fanget på jobben

Det kraftige uværet har skapt kaos i Storbritannia. Rundt 35 000 hjem er uten strøm, og redningsarbeidere jobber på spreng for å redde ut hundrevis av mennesker som er fanget på arbeidsplassene sine. I tillegg er flere mennesker fanget inne i biler.

Politiet i Sheffield har bedt folk om ikke å prøve å flykte gjennom vannet, men heller vente på at redningsmannskaper når dem der de er.

Det britiske flyvåpenet (RAF) har flere helikoptre i lufta for å frakte folk i sikkerhet.

- Vi får inn meldinger om folk som henger ut av vinduer, og meldinger om at bygninger enten har kollapset eller holder på å kollapse, sier Michael Mulford i RAF.

Han sier det er vanskelig å vite hvilke meldinger de skal prioritere først.

Flyktet med baby

Tina Scheider-Smith forteller hvordan hun flyktet fra uværet med sin 13 måneder gamle baby.

- Jeg trodde jeg skulle blir innesperret i bilen sammen med babyen uten mat og drikke, sier hun.

Greg Wood er innesperret på jobben sammen med rundt 200 kolleger.

- Vi kommer ikke ut på grunn av de store mengdene med vann. Vi kommer til å bli her til vi blir fortalt at vi må gjøre noe annet, sier han til Sky News.

Rundt 100 personer i Lowdham i Nottinghamshire, 60 hjem og forretningsbygg i Louth i Lincolnshire, 200 bosatte i Winn Gardens i Sheffield, og 70 hus i Halton-området i Leeds er evakuerte. Personer fra disse områdene er nå på vei til ulike krisesentre, melder BBC.

INNESPERRET: Hundrevis av mennesker er innesperret i bygninger eller biler, og politiet har bedt folk om å bli der de er.
HØYE BØLGER: Kraftig sjø skylles inn over Tynemouth i Nordøst-England.
VANN I VEIEN: Flere biler har blitt tatt av de kraftige vannmassene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer