Demokrat-leder Reid vant mot Tea Party-kandidat

Ingen revolusjon i Nevada, slik alle trodde.

KNOCKOUT: Det ble ingen revolusjon i Nevada, slik alle trodde. CNN melder nå at Harry Reid vant over Tea Party-kandidaten Sharron Angle. Foto: AP/SCANPIX
KNOCKOUT: Det ble ingen revolusjon i Nevada, slik alle trodde. CNN melder nå at Harry Reid vant over Tea Party-kandidaten Sharron Angle. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det ble ingen revolusjon i Nevada, slik alle trodde. CNN melder nå at Harry Reid vant over Tea Party-kandidaten Sharron Angle.

Med mer enn 74 prosent av Nevada-stemmene telt, leder Reid mot Angel med 51 mot 45 prosenter. Reid seirer hjelper til å sikre at demokratene beholder kontroll i Senatet på tross av at republikanere vant minst seks stemmer.

Reid, som er tidligere bokser, står overfor tøffe tak i delsteten, som har USA høyeste arbeidsledighet på hele 14,4 prosent.

Republikanerne brukte velgernes frustrasjon over den stigende arbeidsledigheten og den fallende økonomien og brukte den til å ta over representantenes hus, melder CNN. Samtidig melder de at demokratene har klart å beholde flertallet i Senatet med et knapt flertall.

Se valgresultatene her!

Obama gratulerte President Barack Obama oppfordret til samarbeid da han ringte og gratulerte republikaneren John Boehner, som etter alt å dømme overtar som president i Representantens hus.

Men en rekke republikanske politikere har gitt uttrykk for alt annet enn samarbeidsvilje i valgkampen.

- Det amerikanske folket har sendt et umiskjennelig budskap til Obama i kveld. Det budskapet er: Legg om kursen, sa Boehner i en tale da det var klart at Republikanerne overtar kontrollen i Representantenes hus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer