Demokratene ber Nader trekke seg

Lederen for det demokratiske partiet i USA anmoder på det sterkeste den uavhengige utfordreren Ralph Nader om å trekke seg fra høstens presidentvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demokratene frykter at historien fra forrige valg skal gjenta seg. Da fikk Nader så mange stemmer at han trolig fratok demokratenes kandidat Al Gore seieren, og republikaneren George W. Bush ble valgt.

Bush og demokratenes kandidat ved presidentvalget 2. november, John Kerry, ligger for tiden helt jevnt på de fleste meningsmålingene, og Nader kan nok en gang få en langt mer sentral rolle enn oppslutningen hans skulle tyde på.

- Redde for demokrati

- Han må ut av valgkampen, sier Terry McAuliffe, som er demokratenes partileder, under et intervju med TV-stasjonen CBS' program Møt nasjonen.

- Vi har ikke råd til fire nye år med George W. Bush, sier han, og mener Nader i stedet for å stille som kandidat selv kan spille «en viktig rolle» i demokratenes forsøk på å vinne valget.

Ralph Nader avfeier demokratenes bekymringer, og argumenterer med at de er redde for konkurranse.

- Det disse folkene, demokratene, er redde for, er demokrati, sier han til NBCs program Møt pressen.

Jevnt på målinger

I en meningsmåling foretatt for CBS News og avisen The New York Times ligger John Kerry an til å få 45 prosent av stemmene ved valget, mens George W. Bush ville fått 44 prosents oppslutning dersom valget ble arrangert i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer