Demokratene dropper fest hos Bush

USAs president George W. Bush feiret mandag sine første 100 dager i Det hvite hus, men de fleste demokratiske kongressfolkene takket nei til festen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bush inviterte alle 535 medlemmer av kongressen til lunsj i Rosehagen, men bare 50 av demokratene dukket opp, blant dem den tidligere visepresidentkandidaten, senator Joe Lieberman. 150 republikanere kom.

I en kort tale hyllet Bush det gode tverrpolitiske samarbeidet han mente å ha opplevd siden han ble innsatt som president.

Men demokratenes leder i Representantenes hus, Dick Gephardt, som selv uteble fra festen, avviste at samarbeidet er så godt. Bush har blant annet tvunget gjennom sine forslag om skattereduksjoner mot stemmene til nesten alle demokratene.

På den andre siden av gata fra Det hvite hus demonstrerte en gruppe miljøaktivister mot Bushs miljøpolitikk, blant annet opphevelsen av et vedtak fra tidligere president Clintons tid om å redusere arsenikkinnholdet i drikkevannet.

Men meningsmålingene viser at flertallet av amerikanerne er fornøyd med Bushs innsats i de første 100 dagene. Oppslutningen på 57-60 prosent er like høy som i de første månedene til Clinton.

(NTB-DPA-Reuters)