Demokratene fjernet Al Jazeeras banner

Demokratene fjernet mandag banneret til den arabiske fjernsynskanalen Al Jazeera i landsmøtesalen i Boston.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens fjernsynskanaler som CNN, ABC og NBC fikk beholde bannerne på sine kommentatorbokser inne i landsmøtesalen, ble Al Jazeeras banner uten nærmere forklaring fjernet.

- Av en eller annen grunn forsvant banneret, sier sjefen for Al Jazeeras kontor i Washington, Hafiz al-Mirazi til fjernsynskanalens egen nettside.

Ifølge Mirazi ble ingen andre bannere fjernet, bare Al Jazeeras. Ifølge arrangørene var det «estetiske hensyn» som lå bak beslutningen.

Reklamen for den arabiske fjernsynskanalen ville ha vært synlig for millioner av amerikanske fjernsynsseere, som bakgrunn for de neste dagers mediesirkus der den arabisktalende fjernsynskanalen stiller med 16 medarbeidere.

Det hvite hus har gjentatte ganger anklaget Al Jazeera for å spre antiamerikansk propaganda, blant annet ved å vise et intervju med Osama bin Laden i 2001 samt nærgående bilder av sivile ofre for USAs krigføring i Afghanistan og Irak.

Amerikanske fly bombet under invasjonen av Irak fjernsynsstasjonens kontor i Bagdad, og drepte en journalist.

Fjernsynskanalens journalister i Irak har siden klaget over at deres medarbeidere får brutal særbehandling av de amerikanske styrkene i landet.

Ifølge Al Jazeeras egen nettside ble banneret i demokratenes landsmøtesal i Boston erstattet med et annet banner som bar teksten «Strong for America».

Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble banneret erstattet av reklame for internettsiden til demokratenes presidentkandidat John Kerry.

(NTB)