Demokratene mot valgseier

Om meningsmålingene slår til kan demokratene ta både Senatet og Huset i valget om to dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON (Dagbladet.no): Det er valgkampinnspurt i Washington før kongressvalget på tirsdag.

Frivillige går dør til dør for å overbevise velgerne, demokratiske taxisjåfører i USAs hovedstad arrangerer gratiskjøring av velgere for å få opp valgdeltakelsen, plakatene for de ulike kandidatene er spredd rundt i alle nabolag.

I en siste innspurt har noen til og med klistret over plakatene til motstanderen, med en opplysning om at "denne valgplakaten er satt opp ulovlig, hva sier det egentlig om denne kandidaten?" En viss desperasjon ligger altså i lufta i den bitre valgkampen, og det er republikanerne som har mest grunn til å bekymre seg.

Spenning om Senatet

Det endelige resultatet får vi tidligst på morgenkvisten norsk tid onsdag, men i ukesvis har de ulike meningsmålingene antydet at demokratene vinner nye seter i både Huset og Senatet. De trenger seks nye plasser for å overta flertallet i Senatet fra republikanerne.

Og akkurat nå viser oppsummeringen av de ulike meningsmålingene som den norske nettsiden Monticello har utført, at de har disse seks senatorene innen rekkevidde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.