Dobbeltdrapet i Kristiansand:

Demokratene-politiker siktet for hatkriminalitet

Skrev på Facebook at den drapssiktede 15-åringen i Kristiansand trolig stanset en framtidig terrorist.

DREPT: 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Foto: Politiet / NTB scanpix
DREPT: 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hamar (NTB): En lokalpolitiker i Demokratene er siktet for hatkriminalitet etter å ha skrevet på Facebook at den drapssiktede 15-åringen i Kristiansand trolig stanset en framtidig terrorist.«Gjør vel ikke noe at Hassan ble tatt av dage. Han var sikkert en fremtidig terrorist. men urettferdig kvinnen, Tone Ilebekk, ble en tilfeldig offer», skriver mannen på Facebook.

Det var lokalavisa Glåmdalen som omtalte Facebook-utspillet om drapet på 14-åringen Jakob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) først. Til avisa sier politikeren at han beklager det han skrev.

- Et skikkelig sleivspark, jeg har driti på draget. Jeg burde ha tenkt meg bedre om, dette er noe jeg kunne vært foruten, sier politikeren og legger til:

- Jeg kan bare legge meg paddeflat og har fjernet ytringen.

Politiet har likevel valgt å sikte lokalpolitikeren for hatkriminalitet, melder NRK.

- Vi så skjermdumpen av ytringen og etterforsker hvorvidt dette er et brudd på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer, sier politijurist Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer