Dobbeltdrapet i Kristiansand:

Demokratene-politiker siktet for hatkriminalitet

Skrev på Facebook at den drapssiktede 15-åringen i Kristiansand trolig stanset en framtidig terrorist.

DREPT: 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Foto: Politiet / NTB scanpix
DREPT: 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamar (NTB): En lokalpolitiker i Demokratene er siktet for hatkriminalitet etter å ha skrevet på Facebook at den drapssiktede 15-åringen i Kristiansand trolig stanset en framtidig terrorist.

«Gjør vel ikke noe at Hassan ble tatt av dage. Han var sikkert en fremtidig terrorist. men urettferdig kvinnen, Tone Ilebekk, ble en tilfeldig offer», skriver mannen på Facebook.

Det var lokalavisa Glåmdalen som omtalte Facebook-utspillet om drapet på 14-åringen Jakob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) først. Til avisa sier politikeren at han beklager det han skrev.

- Et skikkelig sleivspark, jeg har driti på draget. Jeg burde ha tenkt meg bedre om, dette er noe jeg kunne vært foruten, sier politikeren og legger til:

- Jeg kan bare legge meg paddeflat og har fjernet ytringen.

Politiet har likevel valgt å sikte lokalpolitikeren for hatkriminalitet, melder NRK.

- Vi så skjermdumpen av ytringen og etterforsker hvorvidt dette er et brudd på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer, sier politijurist Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt.

Facebook-ytringen ble delt og kommentert flittig onsdag. I partiet ble ikke ytringen tatt nådig opp:

- Vi tar sterkt avstand fra slike ytringer, og han har fått beskjed om at han vil bli ekskludert fra partiet. Men han har allerede varslet at han har meldt seg ut frivillig, sier fylkesleder Per-Christian Stenvaag (40) fra Elverum.

(NTB)