Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demokratene saksøker Russland, Trump-kampanje og WikiLeaks

Demokratene saksøker Russland, Donald Trumps valgkampapparat og WikiLeaks med anklager om at de samarbeidet om å påvirke valget, melder Washington Post.

BLIR SAKSØKT: Den amerikanske presidenten, Donald Trump. Foto: Mandel Ngan / AFP / Scanpix
BLIR SAKSØKT: Den amerikanske presidenten, Donald Trump. Foto: Mandel Ngan / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søksmålet mot den russiske regjeringen, den amerikanske presidentens valgkamporganisasjon og WikiLeaks er levert inn til en føderal distriktsdomstol på Manhattan, skriver avisa fredag.

I søksmålet hevdes det at ledende personer i Trumps valgkampstab i hemmelighet samarbeidet med Russlands regjering og dens militære etterretningstjeneste for å svekke Demokratenes kandidat Hillary Clinton og hjelpe Trump.

Påstanden er at dette skjedde gjennom hacking av Det demokratiske partis dataservere og spredning av materiale som ble funnet der.

- Under presidentvalget i 2016 iverksatte Russland et gjennomført angrep på vårt demokrati, og de fant en villig og aktiv partner i Donald Trumps valgkamp, heter det i en uttalelse fra partileder Tom Perez.

I søksmålet krever partiet flere millioner dollar i kompensasjon for skadene de mener er påført partiet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!