Demokratene ser rødt

«Bedrager» og «korrupt» er blant ordene demokratene bruker etter The New York Times sjokkavsløring om presidenten.

HAR BETALT: Trump mener New York Times kommer mer falske nyheter og at han har betalt mye skatt. Video: Det hvite hus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trump står midt i en ny skandale. Seint søndag kveld norsk tid publiserte storavisa The New York Times en sjokkerende avsløring.

Trump betalte angivelig ikke inntektsskatt i ti av 15 år, viser opplysninger fra selvangivelser gjennom 20 år som avisa har fått fatt i. Ifølge avisa betalte Trump 750 dollar (7100 kroner) i føderal inntektsskatt i 2016, året da han ble valgt til president, og 750 dollar igjen i sitt første år som president.

Mens presidenten kaller artikkelen for falske nyheter, raser demokratene.

- Forakt

Nancy Pelosi, Demokratenes leder i Representantenes hus, mener artikkelen gir et innblikk inn i «de ekstraordinære tiltakene presidenten har brukt» for å trikse med skattereglene og unngå å betale sin del av skatten, «slik hardtarbeidende amerikanere gjør».

Hun mener at artikkelen gir ytterligere bevis for at Ways and Means-komiteen (som er kontrollert av demokratene) bør få tilgang til Trumps skattemeldinger. Komiteen er den eldste i kongressen, den viktigste komiteen for skatter og avgifter og har forsøkt å få tilgang til skattemeldingene tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer