Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demokratene slipper notat om Russlands-etterforskning

Demokratene i Kongressen har omsider fått slippe et notat som går imot republikanernes påstand om at FBI er partisk i russlandsetterforskningen.

IKKE BEKYMRET: USAs president Donald Trump er ikke bekymret over dokumentet som ble offentliggjort til tross for kraftig motstand fra FBI. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
IKKE BEKYMRET: USAs president Donald Trump er ikke bekymret over dokumentet som ble offentliggjort til tross for kraftig motstand fra FBI. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Offentliggjøringen skjer etter flere ukers tautrekking om hvor mye av demokratenes dokument som skulle sladdes.

Demokratene i etterretningskomiteen krevde å offentliggjøre sitt eget dokument da de hevdet at et dokument republikanerne tidligere offentliggjorde, var fullt av feil og utelatelser.

President Donald Trump gikk imot at demokratenes dokument skulle offentliggjøres av hensyn til den nasjonale sikkerheten. Demokratene har siden det forhandlet med FBI om hvor mye som måtte redigeres.

Trump hadde imidlertid ingen bekymringer om republikanernes dokument, som ble offentliggjort til tross for kraftig motstand fra FBI.

Trump hevdet at dokumentet viste at han ikke har gjort noe feil i forbindelse med påstandene om samarbeid mellom hans valgkamp og Russland som spesialetterforsker Robert Mueller etterforsker.

I notatet beskrives blant annet angivelige forsøk fra to russere på å rekruttere en tidligere Trump-medarbeider, Carter Page, som spion i 2013. De to russerne skal ha vært spioner tiltalt i USA. Ifølge notatet intervjuet FBI Page om denne angivelige kontakten i mai 2016.

Page kaller informasjonen som kommer fram i notatet for «desinformasjon» og en ny svertekampanje fra Demokratene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!