Demokratenes kandidater krangler om Irak

Møttes til debatt i New Hampshire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åtte demokratiske presidentkandidater kranglet om hvem som utviser lederskap for å få slutt på Irak-krigen da de møttes til debatt i New Hampshire søndag.

De to kandidatene som ligger best an, Hillary Clinton og Barack Obama, ble angrepet av John Edwards for ikke å ha vist tilstrekkelig lederskap i forhold til krigen da de stemte imot bevilgningen til krigen som ikke inneholdt en frist for å trekke soldatene ut.

- Senator Clinton og senator Obama sa ingenting om hvordan de skulle stemme til de dukket opp i Senatet og stemte. De var blant de siste som kom fram for å stemme, sa Edwards, som ligger som nummer tre blant kandidatene på meningsmålingene.

- Det dreier seg om forskjellen mellom å lede og å være lovgiver, sa han.

Clinton forsøkte å dempe angrepet ved å rette søkelyset mot president George W. Bush.Bushs krig - Dette er Bushs krig, sa Clinton som blir kritisert for å ha stemt for å gi Bush grønt lys til å gå til krig i 2002, noe hun nekter å beklage.

- Han er ansvarlig for krigen, han startet krigen, ham har ført krigen på dårlig måte, han trappet opp krigen, og han nekter å avslutte krigen, sa Clinton og viste til at alle åtte kandidater er enige om å være imot krigen, og at forskjellene mellom dem er minimale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer